LINDESNES: 1. august begynte Ove Torland, som det siste året har vært konstituert rådmann i Lindesnes, som teknisk leder i kommunen. Dette er en stilling som ikke har vært besatt de siste tre årene, men nåværende rådmann Rune Stokke flyttet altså inn sin forgjenger.

— Etatssjefsstillinger skal alltid utlyses eksternt. Det er kun kommunestyret, som kommunens øverste organ, som kan fravike dette. Ikke rådmannen i samspill med ordfører, sier Nils Magne Glomsaker (Frp) til Lindesnes.

Torland selv, som tidligere var plan- og miljøvernsjef, har ikke ingeniørutdanning. Rådmann Rune Stokke tror kommunen sparer rundt 480.000 kroner på den interne flyttingen.

Er ikke ingeniør

— Jeg mener jo det var veldig lurt. Han har som sagt en praksis som er svært relevant, både fra plansaker og ikke minst som leder. Hadde vi utlyst stillingen på vanlig måte er det ikke sikkert at vi da heller hadde krevd ingeniørkompetanse, kommenterer Stokke til avisen.

I ettertid ser han at dette skulle vært tatt opp med kommunestyret. Ordfører Janne Fardal Kristoffersen var informert om saken, men sier at hun ikke visste den måtte avklares i kommunestyret.