AGDER: Dermed er det ikke sikkert at nominasjonskampen i Vest-Agder KrF er avgjort. Det er fortsatt en liten mulighet for at Dagrun Eriksen kan havne på toppen av nominasjonskomiteens innstilling til nominasjonsmøtet og der vinne kampvoteringen.

Kristiansand er det største lokallaget i Vest-Agder KrF og stiller med hele 20 av 65 delegater på nominasjonsmøtet. Grøvans ledelse er basert på at de fleste av disse 20 delegatene stemmer på ham. En opptelling Fædrelandsvennen har foretatt viser at Grøvan har 38 delegater bak seg på årsmøtet, mens Dagrun Eriksen har 26 delegater. 33 gir flertall.

Men ser vi på lokallagene, er det Dagrun som er mest populær. Hun støttes i sju lokallag. Hans Fredrik Grøvan har seks lokallag bak seg. I Søgne fikk begge kandidater like mange stemmer, og av lokallagets fire delegater, går to for Grøvan og to for Eriksen.

Svært jevnt

Onsdagens møte i Vennesla illustrerer hvor jevnt det er ute i lokallagene mellom Grøvan og Eriksen. Der stemte 14 delegater for Grøvan og 13 kandidater for Eriksen. Det førte til at man bestemte seg for å sende fire Grøvan-tilhengere og tre Eriksen-tilhengere til nominasjonsmøtet. I Vennesla anbefalte flertallet i styret at medlemsmøtet skulle gå for Eriksen. Medlemsmøtet valgte likevel ved knappest mulig margin, og gå for Grøvan. Etter møtet var det en skuffet trio, som støttet Eriksen, Fædrelandsvennen møtte.— Nå skal nominasjonskomiteen gjøre et arbeid, og vi vet jo ikke hvem de ønsker som nummer en, sier lokallagsleder Celina Hagen i Vennesla. Hun peker også på at det ennå ikke er klart om Hans Fredrik Grøvan faktisk stiller, noe hun synes er litt merkelig, ettersom Dagrun Eriksen har klargjort sitt syn.

Bredere støtte

— Når man har flest lokallag i ryggen, har du egentlig større støtte i fylket, mener Hagen, og regner med at nominasjonskomiteen merker seg det. I den runden vi er i nå, er det flere lokallag som har snudd til fordel for Dagrun Eriksen.

Celina Hagen legger ikke skjul på at hun er svært skuffet over at hennes eget lokallag ikke støttet Eriksen.

— Hun er en stor stjerne, en av de viktigste politikerne vi har i KrF. Jeg hadde et sterkt ønske om å ha henne med videre. Hun er drivende dyktig i alt hun gjør.

— Det er ikke slik at noen er for Eriksen og mot Grøvan, presiserer Torhild Bransdal. - På nominasjonsmøtet pratet man enten for Eriksen, eller for Grøvans kandidatur.

Kampvotering

I tillegg til Vennesla hadde Mandal og Flekkefjord nominasjonsmøter onsdag kveld. I Mandal hadde 19 personer møtt opp og 15 av disse ønsket Dagrun Eriksen. Grøvan ble nummer to. Samme rekkefølge ble det i Flekkfjord, der seks stilte opp. Fire stemte for Eriksen, to for Grøvan.

Fædrelandsvennen har forsøkt å komme i kontakt med Dagrun Eriksen for en kommentar til det endelige resultatet av denne nominasjonsrunden, men hun har ikke svart på våre henvendelser.

Fakta

Delegatfordelingen

33 delegater gir flertall:

Hans Fredrik Grøvan 38 delegater

Dagrun Eriksen 26 delegater

Kristiansand 20 delegater: Grøvan

Lyngdal 5 delegater: Grøvan

Lindesnes 3 delegater: Eriksen

Songdalen 3 delegater: Eriksen

Hægebostad 2 delegater: Grøvan

Sirdal 2 delegater: Eriksen

Farsund 3 delegater: Grøvan

Marnardal 1 delegat: Eriksen

Søgne 4 delegater: 2 Eriksen, 2 Grøvan

Audnedal: 2 delegater: Grøvan

Kvinesdal 3 delegater: Eriksen

Vennesla 7 delegater: 4 Grøvan, 3 Eriksen

Mandal: 5 delegater: Eriksen

Flekkefjord 4 delegater: Eriksen