KRISTIANSAND: — Vi har mistet cirka 45 dyr som følge av ulvens herjinger og nå må det snart være slutt, sier Gunnuf Mannflå, leder i Grunneiernes frittstående organisasjon til Fædrelandsvennen.

De har nå søkt rovviltnemnda om lisensfelling av ulv fra 1. oktober. Det ble først sendt en anmodning i juli om å kunne starte lisensjakta før 1. oktober, men da ble det klart at GFO ikke kunne søke om lisensjakt før 30. august.

Observert i forrige uke

De siste bekreftede drapene var i Konsmo og Froland i forrige uke. Ulven er også observert ved Naglestad mellom Audnedal og Hægebostad noen dager senere.

Statens naturoppsyn har tidligere slått fast at det er minst to ulver som har vært i aksjon i Agder. Mannflå og grunneierne mistenker at det er tre.

Få i orden til elgjakta

Fellingslaget som er de eneste som har lov til å skyte ulven, begynner å gå tom for midler. Derfor mener Mannflå at det er viktig å få lisensjakten godkjent.

— Får vi dette i orden til 1. oktober kan enhver som har registrert seg som lisensjeger i jegerregisteret skyte ulven fram til mars, sier han og peker spesielt på elgjakta som nærmer seg, som en gylden anledning til å få has på ulven.

Mannflå legger også til at selv om jegeren er registrert for lisensjakt så kan han ikke skyte ulven uten å ha grunneierens tillatelse.

Kunne ikke bekrefte ulvedrap

— Senest i forrige uke var det en kvige som ble tatt av ulven. Statens naturoppsyn kunne ikke bekrefte at det var ulv på grunn av at dyret var så oppspist, men vi er sikre på at det er ulven. Den går i faste trekk som er i området der kvigen ble funnet, sier GFO-lederen.

Rovviltansvarlige i Statens naturoppsyn (SNO) for Vest-Agder, Jon-Erling Skåtan sier de stadig drar ut for å stadfeste dødsfallet på husdyr, men at det ofte er for vanskelig å si om det er ulven som har drept eller ikke.

— Men siste bekreftede ulvedrepte sau er fra forrige uke i Konsmo og Froland, sier Skåtan.

Lisensjakten blir evaluert av Rovviltnemnda region 1 som omfatter Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.