KRISTIANSAND :— I dag brukte jeg én time og et kvarter fra Flekkerøy til jobb på Fiskåtangen, og mellom Møvik og Kjosbukta står trafikken bom fast. Det er uholdbart, og vi kan ikke ha det sånn, sier en frustrert tipser til Fædrelandsvennen.

Lange køer

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om store trafikkproblemer på strekningen, og Vegtrafikksentralen fikk i forrige uke meldinger fra bilister om kødannelse og trøbbel på veien.Veivesenet har varslet endret kjøremønster i forbindelse med arbeidet med den nye Vågsbygdveien, som blant annet innebærer at rundkjøringen ved YIT ved anleggsområdet er fjernet.

— Saken er at vi nå har fjernet rundkjøringen ved YIT, noe som er helt nødvendig for å få bygd veien sammen og åpne for trafikk i det vestgående tunnelløpet innen februar neste år, sa prosjektleder for den nye Vågsbygdveien, Stig Berg-Thomassen, i forrige uke.

Men han vil ikke ta ansvaret for at køen vokste seg lang også i dag, særlig mellom Møvik og Kjosbukta.

— Problemet med det veistrekket har ikke noe med vårt arbeid å gjøre. Problemet der er velkjent, og med trafikk inn på hovedveien fra Langenesveien og Steindalen så blir det dårlig flyt. Bilene fra sideveien har egentlig vikeplikt, men de slippes inn, og da blir det kødannelse, sier han.

God flyt

Det nye kjøremønsteret gjør blant annet at trafikken som kommer fra Ytre Vågsbygd og Flekkerøy nå må benytte rundkjøringene i Auglandsbukta og Lumberkrysset for å komme seg til Slettheia fram til arbeidet på veien er ferdig februar neste år.

Berg-Thomassen sier likevel at trafikken rundt anleggsområdet ved Fiskå flyter godt.

— Flaskehalsen ved Kjosbukta lager oppstopp lenger bak, men det kan ikke vi noe for, sier han.

I slutten av forrige uke gled trafikken på Vågsbygdveien bedre, etter at trafikken stod bom fast onsdag morgen.

— Vi synes det er veldig gledelig at trafikken har gått så bra som den gjorde i dag. Det er slett ikke unaturlig at ting går saktere i forbindelse med et nytt kjøremønster, sa Berg-Thomassen til Fædrelandsvennen i forrige uke.