KRISTIANSAND: Det er et resultat av samarbeid mellom politiet og tollvesenet som førte til funnet av fire skarpe våpen, ammunisjon, CS-gass og 160 gram amfetamin.

— Tre personer ble pågrepet av politiet 27. april, og den ene av de tre, en 28 år gammel mann, sitter fortsatt varetektsfengslet, opplyser lensmann Ole Gustav Henriksen ved Birkenes lensmannskontor. – De tre ble observert idet de kom ut av skogsområdet, og kort tid etter ble de pågrepet på Birkeland. I bopelen til 28-åringen fant politiet 160 gram amfetamin og 10 gram hasj. Mannen er tidligere straffedømt for narkotikaforbrytelser. De to øvrige er kjent av politiet.

De fire våpnene som ble funnet var en maskinpistol, to revolvere og en pistol.

Den siktede 28-åringen vil ikke fortelle politiet hvor han har fått tak i våpnene. Han vil heller ikke si hvor narkotikaen kommer fra, men har presisert at amfetaminen utelukkende var til eget forbruk.

— Det bekymrer politiet at det er våpen tilgjengelig på denne måten blant kriminelle, sier lederen av avsnittet for organisert kriminalitet i Agder, overbetjent Leif Vagle.