SØGNE / MANDAL: På sin offisielle Facebook-side skriver Støre at et moderne Norge bør sikte mot firefelts vei langs hele kysten.

På veien mot Stavanger gjestet ministeren Senioruniversitetet i Mandal. Under sitt foredrag kom ministeren inn på veien.

LES OGSÅ: — Har noen av dere i komiteen lyst til å få det slik jeg har det?

LES OGSÅ: Krevde 20 millioner til trafikksikkerhet

Snakket om vei i Mandal

– Jeg har kjørt langs hele E 39. Det er kraftige argumenter for at vi trenger ny vei, fortalte han tilhørerne. Han fulgte så opp med at det er viktig for ham, som utenriksminister, å ha tett kontakt med landet han representerer.

Argumenter om behovet for ny vei ble han utstyrt med noen få steinkast fra europaveien. I formiddag gjestet Støre kontoret til Søgne-ordfører Solveig Kjelland Larsen (Ap) på Tangvall.

– Ingen sentrale politikere kommer på besøk uten å få en dose E 39. Jeg har sagt at det er kjempeviktig å få veien inn i Nasjonal transportplan, hvor pengene er. Jeg har forsøkt å argumentere for hvor viktig veien er mellom Søgne og Kristiansand, sier Kjelland Larsen til fvn.no.

Viktig for pendlerne

Under ministerbesøket fikk ordføreren også forklart at firefelts vei ikke bare er viktig mot Kristiansand, men også mot Stavanger.

– Kan vi få en skikkelig firefelts vei ser jeg for meg en kjøretid på et par timer. Et ektepar kan da bo i Flekkefjord, mens den ene jobber i Kristiansand og den andre i Stavanger, sier Kjelland Larsen.

Etter besøket er hun fornøyd.

– Han lyttet veldig nøye. Jeg poengterte at vi trenger drahjelp for å få veien inn i neste Nasjonal transportplan. Jeg er derfor veldig glad for at han skulle kjøre på E 39, sier ordføreren.

Opposisjonen ikke imponert

Stortingspolitiker Peter Gitmark (H) er blant røstene som lengst har krevd firefelts vei mellom Oslo og Stavanger. Utenriksministerens plutselige inntreden i norsk samferdselspolitikk er han ikke imponert over.

– I Nasjonal transportplan som vi er inne i er planen for hele Vest-Agder fram til 2019 å bygge to kilometer ny motorvei. Det er en plan som regjeringen, hvor Støre er med, har vært med å vedta. Enten må han ha sovet i timen da beslutningen ble tatt, eller så har han ikke vært interessert, sier Gitmark.Høyre-politikeren mener at Støre har hatt tilstrekkelig med muligheter til å bevilge penger tidligere.

– Hovedproblemet knyttet til veisatsing nå er at det ikke bevilges penger til planlegging. Nå har Støre sittet i regjering i snart seks år og han har kjørt på E 39 tidligere. Det har ikke kommet penger til utbedring bortsett fra noen få strekninger, sier Gitmark.

Demonstrerte for vei

I slutten av januar gjestet Samferdselskomiteen E 39. Stortingsrepresentant for regjeringspartiet SV, Hallgeir Langeland, fortalte hundre demonstrerende sørlendingene at aksjoner ikke fører til mer vei.

– Vi møter aksjoner flere steder i landet, dette får meg ikke til å gå inn for firefelts vei, sa Langeland til fvntv.

Demonstrantene kjemper for ny vei på E 39 mellom Kristiansand og Stavanger. Foto: Torbjørn Witzøe. Foto: Torbjørn Witzøe