KRISTIANSAND: Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om ubetinget fengsel i seks år og seks måneder. Kameraten til den domfelte er tidligere dømt til ubetinget fengsel i ti år for voldtekten.

Det er på det rene at det er kameraten som gjennomførte selve overgrepet, men at 19-åringen fra Algerie var med på å overfalle den unge jenta og bære henne inn i Baneheia der overgrepet fant sted.

Retten har lagt avgjørende vekt på at den domfelte har medivirket til voldtekten både ved å overfalle jenta, og at han ikke grep inn mot kameraten da overgrepet skjedde.

I tillegg til fengselsstraff må den domfelte betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen sammen med den andre gjerningsmannen.

Kameraten som allerede er dømt for forholdet, har benektet voldtekten. Han mener at det er kompisen fra Algerie som har gjort et komplitt mot ham, og plassert kroppsvæske på åstedet som førte til at det ble funent dna-sport på åstdet. Dna-sportene viser at det var to menn på åstedet.

I retten hevdet den domfelte mannen fra Algerie at han trodde det var et ran som skulle gjennomføres. Retten fester ikke tiltro til denne forklaringen. Ikke noen verdier av "vinnings hensikt" ble stjålet fra kvinnen, for eksempel bankkortet. Kun mobiltelefonen ble tatt, og den domfelte satte simkortet til fornærmede inn i sin egen telefon få minutter etter at overgrepet hadde skjedd.