KRISTIANSAND: Flertallet i bystyret gikk i går kveld inn for å gi skjenkebevilling til Tangen videregående skole. Skolen ønsker at elevene på servitør og kokkefagene skal få en mest mulig realistisk opplæringssituasjon, og vil at elever under 18 år skal kunne servere alkohol i lukkede selskaper i skolens kantineområde. Kritikerne i bystyret mente bevillingen strider mot kommunens egen ruspolitikk.

— Den som skjenker eller selger alkohol må ha fylt 18 år. Kan det ikke være andre ting i glassene enn alkohol? Jeg håper virkelig bystyret tenker seg om, sa Grete Kvelland Skaara (KrF).

— Det er flaut om elevene på Tangen ikke skal få den relevante utdanningen de trenger, mente Frps Helene Bjerke Fredheim, og fikk støtte av flertallet.

Rektor ved Tangen videregående skole, Eva Berg, er tilfreds med at skolen nå kan servere alkohol i lukkede selskaper.

— Dette er vi veldig fornøyd med. Vi har søkt om skjenkebevilling til sluttede selskaper, forteller Berg, til fvn.no.

Hun påpeker at de har proffe restaurantmennesker i skolens kantine, og når de da har lukkede selskaper hadde de et ønske om å ha mulighet til å kunne tilby vin til maten.

— Også har elevene på restaurant –og matfag i kompetansemålene sine at de skal ha kunnskap om, og lære seg, å skjenke vin. Så dette er rett og slett en del av læreplanen, forteller rektoren.

Hun påpeker at vinskjenking selvsagt vil skje i svært kontrollerte former, og at det ikke er første gang at en videregående skole får skjenkebevilling.

— Arendal videregående skole har også skjenkebevilling, så dette er ikke noe spesielt nytt. Det er mange skoler i Norge som har det, påpeker Berg