KRISTIANSAND: 26-åringen har vært prøvemedlem, såkalt prospect, i Mongols. I Kristiansand tingrett ble han fredag dømt for to ran av en og samme person med få timers mellomrom i Vågsbygd i begynnelsen av juni i år.

Bakgrunnen for ranet var at den tiltalte hadde glemt passet i leiligheten til den fornærmede mannen fra Vågsbygd. Da han skulle ha det tilbake, var det vekk. Dermed mente tiltalte at fornærmede hadde tatt og misbrukt passet. Som straff ble han først fraranet bilen. Deretter kom tiltalte tilbake for å rane flere andre verdigjenstander. Ved begge besøkene hadde tiltalte med seg venner og opptrådte svært truende. Fornærmede ble slått, og han oppfattet situasjonen som en traumatisk krenkelse.

Dramatisk pågripelse

Den domfelte er også funnet skyldig i å ha tatt med seg et gassvåpen inn på Leopold. Han ble pågrepet på utsiden, og det oppsto en dramatisk situasjon med bevæpnet politi rundt under selve pågripelsen, før politiet fikk kontroll over situasjonen, fremgår det av dommen fra Kristiansand tingrett. Under pågripelsen, og en senere transport til legevakta, hindret mannen politifolkene i å utføre sin tjeneste. Det ble også utøvet vold mot politiet, og han er domfelt for begge forholdene.

Kristiansand tingrett har også dømt mannen for tagging og for narkotikaforbrytelser.

26-åringen er straffedømt fire ganger tidligere, blant annet for ran og narkotika. Han ble senest dømt i oktober i fjor.

Noen av de nye, straffbare forholdene har er dømt for er begått i prøvetiden for tidligere dommer. Av den grunn blir noe av straffen fortsatt betinget, og den betingede del av straffen på halvannet år er satt til 120 dager.

Den domfelte må ut med erstatning til Kristiansand kommune for taggingen, og må betale 40.000 kroner i oppreisningserstatning til mannen som ble ranet i Vågsbygd.