KRISTIANSAND: Politiet tok ingen sjanser da meldingen kom inn klokka 19.01 mandag kveld. Fem personer skal da ha dukket opp på en adresse i Tveit, noe som førte til en voldelig konfrontasjon med de som befant seg i boligen.

To sendt til legevakt

— Det var snakk om en voldsepisode som kunne være alvorlig og vi fikk opplysninger om at noen kunne ha blitt truet. Det ble også snakket om skytevåpen. Da kan vi ikke ta noen sjanser og det ble klarert å sende ut bevæpnede tjenestemenn, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt.

Da politiet kom til stedet viste det seg at hendelsen var mindre alvorlig enn fryktet.

— Det er fremdeles uklart hva som har skjedd. Det skal være snakk om en konfrontasjon mellom to grupperinger. To personer skal ha blitt slått med et slagvåpen. Disse to ble sendt til legevakta, men de var ikke alvorlig skadet, sier Andersen.

Tre pågrepet

Politiet har beslaglagt flere slagvåpen, men har ikke grunn til å tro at det skal ha blitt brukt noen skytevåpen. Ved 21-tiden var tre personer pågrepet.

— To personer ble pågrepet på en adresse i Tveit. Det gikk veldig rolig for seg. Litt senere ble en tredje person pågrepet i Kristiansand sentrum.

De tre har status som siktet i saken.

— Hva de skal siktes for må avklares nærmere etter at de er avhørt, sier Andersen.

Klokken 03.46 natt til tirsdag ble yterligere en 30 år gammel mann pågrepet. Han er også mistenkt for voldsutøvelse i saken.