RISØR: Politiet i Risør etterforsker det de mener er en grov voldsepisode i Risør sentrum natt til mandag.

— Det er en veldig alvorlig voldssak, han erpåført omfattende brudd- og hodeskader, og vibruker det vi har av ressurser, sier stasjonssjef Odd Holum ved Risør politistasjon til Fædrelandsvennen.

Funnet av familien

25-åringen ble funnet i sin egen leilighet tirsdag kveld, og politiet ble varslet da han kom til Sørlandet sykehus Arendal.

— Det var 25-åringens familie som fant ham. De hadde ikke fått kontakt med ham på en stund, og oppsøkte ham i leiligheten. Deretter kjørte de ham til sykehuset, sier Holum.

Politiet tror ikke mannen ble angrepet i sin egen leilighet.

— Vi vet hvor han varsøndag kveld og hvem han var med, og det vi tror er at han har vært ute for noepå vei hjem. Sånn det ser utforeløpig tror vi ikke det har skjedd noe i leiligheten. Det kan se ut som athan har kommet seg hjem for egen maskin, sier Holum.

Husket lite

Politiet er i gang med avhør av spesifikke personer de mener kan belyse hendelsesforløpet. De fikk også en prat med 25-åringen før han ble sendt videre med helikopter til Ullevål i Oslo.

— Vi fikk snakket kort med ham, men han kunne ikke gjøre rede for noe som helst etter at han dro fra utestedet og til han våknet i leiligheten sin.

Utestedet mannen dro fra var Peterhead bar. Ifølge Aust Agder Blad tilbrakte 25-åringen timene etter jobb sammen med bransjekolleger.

Etter det politiet vet forlot han utestedet rundt klokka 01.30, men de er interessert i tips fra både før og etter dette tidspunktet.

— Vi er interessert i å komme kontakt med alle somhar vært ute i Risør, også før dette. Det er ikke så mange som har vært ute en sånnkveld. Alt fra søndags kveld til mandags morgen er interessant for oss, sier Holum.

— Selv om folk tror detikke har betydning bør de ta kontakt, så kan politiet avgjøre om tipset har betydning eller ikke, legger han til.

Ikke kjenning av politiet

Onsdag morgen var politiet usikre på om det dreide seg om vold eller et fall. De opplyste også at 25-åringen ikke var kjent for politiet fra før.

En kriminaltekniker har foretatt undersøkelser i leiligheten til 25-åringen.

Da mannen kom til sykehuset i Arendal var han påført alvorlige og omfattende skader, med til dels store hode- og ansiktsskader og med et stort antall brudd i ansiktet.

25-åringen ligger nå på intensivavdelingen ved Oslo universitetssykehus, avdeling Ullevål.