MANDAL: — Egentlig var det bare vyer, sier mandalsordfører Alf Gottfred Møll i Mandal om tanken om å flytte seg selv og kommuneadministrasjonen til sykehusbygget.

De samme sykehuslokalene har tidligere blitt vurdert til både asylmottak og voksenopplæring – uten at kommunen fant dem egnet til dét.

Helsesenter

Men med den statlige samhandlingsreformen forestående, har det blitt desto mer aktuelt at sykehuset i Mandal får nytt liv, og nye medisinske tilbud. Reformen innebærer blant annet at flere eppgaver som før lå under helseforetakene, nå kommer inn under kommunehelsetjenesten.

Mest aktuelt er det å innrette Mandal sykehus mot rehabilitering, og å legge et lokalmedisinsk senter til lokalene, opplyser ordfører Møll og kommunelege Stein Grytten til fvn.no.

Overtatt

Lokalene ble solgt av Sørlandet sykehus til Mandal kommune i fjor høst. Nå skal kommunen, sammen med de øvrige i lindesnesregionen, ansette en prosjektleder knyttet opp mot utviklingen av samhandlingsreformen. Der står det ny-overtatte sykehuset sentralt.

Dét skjer etter at sykehusets ordinære drift opphørte i 2005. Rehabiliteringsfunksjonen som fulgte, ble nedlagt tre år seinere. Nå er kommunelege Grytten håpefull for sykehusets framtid:

— Her har vi en nybygd, og påkostet, operasjonssal. Som opptreningssenter kan det bli helt ypperlig, sier han.