KRISTIANSAND: — Ikirken.no vil ha to hovedpilarer: Den ene blir et ukentlig tv-program på internett, kall det gjerne en gudstjeneste. Der skal det være chatverter som tar i mot når man logger seg på og ønsker hver og en velkommen til gudstjeneste, sier webredaktør Per Byrknes til Kristelig pressekontor.

Ikirken.no er Noreas nysatsning på nett. Norea mediemisjon som eies av Norsk Luthersk Misjonssamband holder til på Gimlekollen i Kristiansand og er involvert i kristent mediearbeid på 35 språk gjennom radio, tv og internett.

Ifølge Byrknes skal det nye nettilbudet sende gudstjenester som er filmet i ulike menigheter i Norge. Chat-vertene kobler seg opp i fra ulike deler av landet.

— Slik kan nordmenn i utlandet få et kirkelig tilbud der de er, sier Byrknes.

Ideen om ikirken.no fikk Norea fra USA.

— Vi driver dette delvis i samarbeid med LifeChurch.tv fra USA, som er en amerikansk internettkirke, Online Church. LifeChurch.tv har en hovedpastor, mens vi her i Norge vil ha flere pastorer og prester siden vi knytter oss til allerede eksisterende menigheter, sier Byrknes.

Målet er først og fremst å nå brukere mellom 20 og 40 år.

— Norea Mediemisjon har drevet med radioarbeid siden 1956, og mange av våre lyttere er nå godt voksne. Siden har vi utviklet Superblink, en nettside for barn. Nå ønsket vi å gjøre noe for aldersgruppen midt i mellom; de unge voksne. De bruker nettet og mediene, sier Byrknes.