KRISTIANSAND: – Det er fortsatt en del ting som gjenstår. Vi har bedt entreprenøren om å anslå når de er ferdig med å legge ting ned i bakken, men har ikke fått noen eksakt dato. Det vil nok minst gå en måned før vi kan gjøre noen nye tiltak, sier byggeleder Alf Helge Vindsland.

I dag begynte køen mot Vågsbygd å ta seg opp allerede ved 14.30-tiden. Køen begynte da ved Narvigsbakken, men fløt likevel greit gjennom rundkjøringen på Blørstad, som tidligere er pekt ut som flaskehalsen.

For å bedre situasjonen ønsker veivesenet å legge en omkjøringsvei fra Vågsbygd mot byen som går utenom rundkjøringen. Denne kommer imidlertid ikke på plass før en rekke ledninger og rør er lagt ned i bakken.

— Det dreier seg blant annet om vannledninger og en høyspentkabel. Den nye hovedvannledningen er lagt i rør og er nå i drift, men hovedkloakkledningen som skal gå under veien er ikke koblet ferdig, sier Vindsland.

Han forteller at de hadde et håp om å bli ferdig i første halvdel av september, men at det ikke gikk.

— Det er også en del sprengningsarbeid som må gjøres før kablene kan legges. Vi kan ikke legge kablene først og sprenge etterpå, sier Vindsland.

Byggelederen opplyser at de har fulgt godt med på trafikkbildet den siste tiden.

— Vi ser at køen langs Vågsbygdveien varierer en del fra dag til dag. Noen dager går det relativt greit, mens det korker seg andre dager. Køen avhenger også av trafikken som går langs E 39 vestover. Mot Søgne og Brennåsen er det nå kø fra klokken tre til etter klokken fem, sier Vindsland.

Årsaken til kø langs Vågsbygdveien mener han i stor grad er at veien er underdimensjonert i forhold til trafikken.

— Kommer det bare noen få biler ekstra forplanter det seg videre og skaper lang kø, sier Vindsland.