SØGNE: Lørdag fløy Reidar Olsen fra Søgne til Kjevik i sitt mikrofly for å delta på flydag på flyplassen. Underveis filmet han hele turen.

– Jeg har et kamera montert på bøylen på styret. Det har jeg hatt i mange år, men det er mye å passe på når man skal fly et mikrofly så jeg glemmer ofte å skru det på, forteller Olsen.

Men på lørdag husket han å skru det på, og filmet hele turen. Resultatet av dette kan du se i videoen øverst i artikkelen og videoen i bunnen av artikkelen.

Flyet til Reidar er et toseters mikrofly.

– Så jeg kan ha med meg passasjerer, og det hender stadig at noen ringer og vil at jeg skal ta de med opp i luften. Turene går da ofte til Lista eller Gullknapp, forteller Olsen.

Ved flyvning i kystområdene flyr han som regel i 1000 fot (300 meter), men skal han over høye fjell, kan han fly så høyt som 1500 meter i mikroflyet.

For å fly mikrofly må mann ha et mikroflysertifikat.

– For cirka 20 år siden var jeg passasjer i et mikrofly. Jeg syntes det var fryktelig stas, men gjorde ikke noe mer med det på daværende tidspunkt, forteller han.

Men for sju år siden bestemte han seg for å gjøre noe med saken.

– Jeg fikk kjøpt et mikrofly og begynte å ta flytimer. Resten er historie. Nå har jeg flydd aktivt i seks år, sier Olsen.