KRISTIANSAND: — Han sa at det dreide seg om sjalusi og oppgjør omkring en jente. Det var omtrent det eneste han rakk å si i løpet av den svært korte samtalen vi hadde, sier mannens forsvarer, Harald Johannessen, til Fædrelandsvennen.

Den siktede 35-åringen er tidligere dømt for vold-, narkotika— og vinningskriminalitet.Overfor sin forsvarer skal han tidlig ha avkreftet at det dreide seg om et narkotikaoppgjør.

- Han sa at det ikke handlet om narkotika, men om forholdet til en jente, sier Johannessen.

- Banket opp en fyr

Fædrelandsvennen har også snakket med personer som står i nær relasjon til siktede. De bekrefter også at konflikten med avdøde skal ha handlet om sjalusi.

35-åringen skal før han ble pågrepet ha sagt at han i natt "hadde banket opp en fyr, og at politiet har vært på stedet", forteller en kilde til Fædrelandsvennen.

Den siktede mannen er tidligere ilagt et forelegg av Agder politidistrikt for å ha truet en jente på livet. Mannen skal ha uttalt at han "ville ødelegge ansiktet hennes slik at ingen andre gutter ville ha henne", står det i forelegget.Fædrelandsvennen vet også at et av politiet hovedteorier om motivet dreier seg om en konflikt knyttet til kjæresteforhold.

Politiet vil foreløpig ikke kommentere hva slags relasjon avdøde og siktede skal ha hatt til hverandre.

Pågrepet på Krøgenes

Det var natt til onsdag at en 37-åring ble erklært død i sin eiendom i Vågsdalen i Birkenes. Mannen ble forsøkt gjenopplivet på stedet, uten at helsepersonellet lyktes.

Politiet kunne raskt fastslå at stedet kunne være åsted for et drap.

Krimteknikere ble tilkalt og jobbet på gården i hele natt. I løpet av natten utferdiget politiet en siktelse mot en 35-åring fra Arendal. Han ble pågrepet på Krøgenes onsdag formiddag.