Oslo: Han var svært lite fornøyd med justisminister-vikar Grete Faremo sine svar angående barnevernsbarn som stikker av og stjeler biler i dag.

— Jeg ser skuffet over svaret. Her er ingen vilje til å ta tak i problemet. Barnevernsbarn kommer til å fortsette å stikke av og stjele biler, sa Utsogn etter spørretimen.

Grete Faremo steppet inn for justisministeren som er i permisjon, og viste til flere tiltak.

— Vi jobber med flere ulike tiltak for å løse utfordringer knyttet til denne gruppen. Regjeringen la i 2009 frem en strategi for forebygging av kriminalitet hos barn under 15 år. Tidlig intervensjon og bedre samarbeid mellom blant annet barnevern og politi er grunnsteinen i det forebyggende arbeidet, sa Faremo.

— Når det gjelder biltyveri og kjøring i ruspåvirket tilstand, er det en straffbar handling. Politiet kan bruke tvangsmidler av hensyn til gjentagelse. Politiet vil alltid kunne gripe inn, og ta hånd om vedkommende før noen andre kan overta, sa hun.

— Men nåsituasjonen ser ikke ut til å bli endret, og jeg ser ingen signal om at dere kommer til å ta fatt i dette. Kan du sove godt med dette, spurte Utsogn.

— Jeg kan ikke forstå hvordan svaret mitt oppfattes som at vi ikke tar tak i dette, svarte Faremo.

Utsogn insisterte likevel på at dette bare fører til status quo for barnevernet.