KRISTIANSAND: — Jeg fikk det på telefon fredag. Det er et viktig arbeid som nå settes i gang. Antisemittismen er snikende og den kommer hvis vi ikke er aktive i holdningsarbeidet. Likegyldigheten er farlig. Vi må aldri tro at vi er ferdig med denne kampen, sier Brekke til Fædrelandsvennen.

I vinter har NRK og andre avslørt at jødiske barn er redde for å gå på skole. Omfattende antisemittiske holdninger er avslørt, og Kristin Halvorsen svarte med å sette ned en ekspertgruppe.

SVs Alf Holmelid har i kulissene jobbet for å få med Stiftelsen Arkivet i dette arbeidet.

— Det er viktig at Sørlandet er med i slike nasjonale grupper, men først og fremst har jeg jobbet for Arkivet, fordi institusjonen har unik kompetanse som trengs i dette arbeidet, sier Holmelid.

Brekke sier han kan bidra på flere felt, ikke minst i forhold til hvordan man skal nå ut til barn og unge. Arkivet er hvert år i dialog med over 5.000 skoleelever.

— Dessuten har vi kontakt med kunnskapsmiljøer i Sverige og Tyskland, blant annet. På Sørlandet har vi med jevne mellomrom hatt oppblomstring av lysebrune og brune miljøer – og det har vært jobbet godt med å løse problemer, sier Brekke, som er glad for at kunnskapsministeren har tatt offensivt tak for å få bukt med økende antisemittisme.