MANDAL: Da saken startet klokka ni i tingretten i Mandal var ikke 23-åringen dukket opp. Forsvarer Tore Øydne opplyste dommer Arve Lien at han hadde fått vite at hans klient hadde fått en psykotisk diagnose, noe som var ukjent for ham fram til da.

ANGREP: Det var denne hunden, av typen fransk mastiff, som angrep to-åringen på lekeplassen i Mandal. Da dette bildet ble tatt var den i varetekt hos Falken i Mandal samme kveld. Foto: Jarle R. Martinsen

Etter hvert dukket likevel hundeeieren opp, men da hadde dommerpanelet bestemt seg for å utsette hele saken. Man ønsker at 23-åringen skal utredes nærmere for å undersøke om diagnosen kan ha betydning for skyldspørsmålet og en eventuell straffeutmåling.23-åringen sa at han ønsket at saken skulle gå nå, men dommeren mente at han ikke hadde noe valg med bakgrunn i de nye opplysningene.

Ikke kontroll

23-åringen står tiltalt for at han ikke hadde kontroll på to av hundene sine onsdag 4. juli i sommer. Han hadde disse to samt en tredje hund på utsiden av boligen da de hoppet over gjerdet. De to hundene hans angrep og skadet en to-åring, hans mor og hennes bror på 17 år som var ved en lekeplass. Alle tre måtte ha legebehandling.

Han står også tiltalt for å ikke ha hatt den største hunden, Marco, i bånd til tross for at den tidligere hadde vært aggressiv overfor mennesker.

Ble avlivet

De to hundene ble siden begjært avlivet, noe som skjedde tidligere i høst.

Saken ble utsatt for ny behandling 18. januar.

Bistandsadvokat til de skadde som bor i Kosovo, Helge Dolsvåg, sier at to-åringen og hans onkel ikke har fysiske lidelser lenger etter det som skjedde. Derimot får guttens mor fortsatt legebehandling for bittene hun fikk.