LILLESAND: Den største gleden er å glede andre. Spesielt til jul.

Kristiansanderen Dagfinn Lund gleder flere tusen, men han ville aldri klart det uten god hjelp fra gavmilde sørlendinger. Denne uka fyller han semitraileren til randen igjen for å hjelpe nødstilte i Ukraina. En av sekkene ble levert av Reidun Glamsland i Lillesand.

— Jeg liker ikke å kaste ting og så har jeg sett på fjernsynet at det er noen som trenger det. I sekken var det bukser, gensere, lue, kjoler og sko. Litt lett blanding, forteller Reidun Glamsland.

— Det er godt å få hjelpe til litt, spesielt nå mot jul, legger hun til.

— Hjelpesendingen skal til Lutsk, en by med rundt 250.000 innbyggere. Arken-stiftelsen har bygget et barnehjem der, forteller Dagfinn Lund.

I Lillesand lastet han 250 sekker. Fram mot helga fyller han opp traileren i Kristiansand, hvor stiftelsen også har et lager. I slutten av neste uke er hjelpesendingen fremme.

— Vi hjelper flere tusen med sko, klær og andre nødvendige ting. I forbindelse med barnehjemmet hjelper vi opp mot 150 barn. Det er godt å kunne hjelpe, sier Lund.

Kristiansanderen er bosatt på Notodden og kjører ruten Notodden-Lillesand-Kristiansand ti ganger i året. Til sammen blir det 150 tonn med hjelp.

— Det startet med at jeg hjalp Evangeliesenteret med hjelpesendinger. Jeg så nøden og ville ha et eget prosjekt. Vi startet med et rusprosjekt i 1995. Fem år senere startet kona og jeg Arken-stiftelsen. Vi ville bygge et barnehjem. Og slik ble det. Nå er flere engasjert i stiftelsen, forteller Lund.

Han forteller at det er stor glede i Lutsk når traileren fra Norge kommer. Semitraileren har stiftelsen fått av en investor og en lastebilforhandler på Notodden.

— Bilen er så ny at vi slipper dyre reparasjoner. Men det er likevel kostbart. Hver tur koster 30.000 kroner. Derfor ber vi om et fraktbidrag på 50 kroner. Men givergleden på Sørlandet er veldig god, sier Dagfinn Lund.