VALLE: — Oppklaringen kom helt tilfeldig, forteller lensmannsbetjent Nina Helle til Fædrelandsvennen.

Det var 13. september i år at det omfattende tyveriraidet ble oppdaget på Jansverk i Brokke. Hele 90 garasjer hadde hatt besøk av uvedkommende. Seks snøscootere var stjålet samt en rekke sleder, hjelmer, bensinkanner etc.

Politiet på bar bakke

Gjerningsmannen hadde i første rekke konsentrert seg om å rappe spreke konkurranse-snøscootere. Det var få spor på stedet. Alt politiet hadde å gå etter var funnet av en vott samt mulig dna-spor fra en snøscooter som ble prøvekjørt. I tillegg innga hyttefolket noen tips.— Vi hadde omtrent ikke noe å gå etter, vedgår Helle.

Det skulle vise seg at en enkel observasjon av en snøscooter i Sandnes fikk snøballen til å rulle.

Vitne fant snøscooter

En mann fattet nemlig mistanke da han fant en snøscooteren i en konteiner på et industriområde i Sandnes. Mannen visste tilfeldigvis om garasjebrekket i Brokke og varslet dermed politiet. Politiet rykket ut til stedet og gjorde tekniske undersøkelser. Ved nærmere undersøkelse av rammenummeret viste det seg at snøscooteren var hjemmehørende i Brokke.

— Konteineren ble disponert av en 28-åring fra Sandnes. Politiet dro dermed hjem til mannen og fant flere snøscootere på stedet. Mannen erkjente at han sto bak innbruddet i Brokke, og dermed ble vi varslet, forteller Helle.

Politiet har også beslaglagt en snøscooter hos 28-åringens mor og hjemme hos kjæresten (19). Hun er også siktet i saken.— Det er foreløpig uklart om ytterligere personer har deltatt i innbruddene. Mannen har forklart at han så seg ut stedet og kom tilbake med større bil for å gjøre innbruddet, sier Helle.

I tillegg til fem snøscootere fant politiet en rekke stjålne gjenstander som ble stjålet i Brokke. Blant annet flere sleder, hjelmer, snøscootertrekk og bensinkanner. Det ble også gjort beslag av annet gods som stammer fra tyverier i Rogaland.

Ber hyttefolket hente tyvegods

En snøscooter er fremdeles ikke kommet til rette. Mannen er siktet for å ha stjålet denne, men han nekter å stå bak. Etter avhør ble 28-åringen løslatt. Gjerningsmannen er kjent av politiet fra før av og er tidligere domfelt for vinningsforbrytelser.

Politibetjent Nina Helle var sammen med en kollega og hentet alt godset i Rogaland torsdag denne uka. Hun håper folk som savner gjenstander nå melder seg til politiet.

— En del av godset er ikke anmeldt stjålet. Vi vet dermed ikke hvem som eier det. Vi oppfordrer hyttefolk til å ta kontakt, sier Helle.