KRISTIANSAND: Beskjeden til havnestyrets medlemmer kom bak lukkede dører onsdag 14. september.

Stein E. Haartveits åremål går formelt ut i februar 2013, og det er hans andre og siste periode som havnedirektør. I tillegg har han ti måneder med lønnet permisjon han ennå ikke har tatt ut.

Dermed er det mulig at havnedirektøren kan forlate kontoret sitt allerede til våren.

— Jeg fant det riktig å minne styre om at åremålet går ut, samt at jeg har ti måneders oppspart permisjon, så de kunne starte arbeidet med å finne min stedfortreder, sier Haartveit.

— Din beskjed til styret kommer rett etter en knusende dom i Fjordline-saken, har det en sammenheng?

— Nei. Overhodet ikke. Planen har lenge vært å snakke med havnestyret om åremålet mitt på det første styremøtet over sommeren, sier Haartveit.

Åpen

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, skal styret ha blitt enige om å holde informasjonen for seg selv inntil videre.

– Det var aldri meningen at dette skulle være hemmelig, poenget var å gi styret mulighet til å bruke god tid til å finne ut hvordan vi løser ting i de gjenværende månedene jeg har igjen som havnedirektør, sier Haartveit.

Han legger ikke skjul på at Fjordline-saken har vært en belastning. Nå fester han likevel blikket på arbeidsoppgavene den perioden han har igjen i sjefsstolen.

– Vei og jernbane, utbyggingen på Silokaia, samt videreutviklingen av selve havna, er områder jeg vil ha fokus på, sier han. Og legger til at han gjerne skulle sett Moldegaard på plass som ny driver av bunkersanlegget på Odderøya.

– For en knutepunkthavn som Kristiansand er det viktig at vi kan levere de tjenestene som skipsfarten etterspør. Dermed er det ekstremt viktig for oss å kunne tilby drivstoff til nåværende og fremtidige kunder, minner han om.

Ryddig

Bjarte Vestøl (Frp), medlem av havnestyret og en som har ment at Haartveit burde vurdere sin stilling etter Fjordline-tapet i retten, er glad for at Haartveit sier tidlig fra.

– Vi må ha litt tid på oss for å finne den riktige personen til jobben som havnedirektør, sier han.

Leder av havnestyret, Terje Frigstad (H), vil ikke snakke om samtalen Haartveit hadde med styret forrige uke.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette på noen måte, sier han. Heller ikke havnestyremedlem Ole Fritjof Godtfredsen (KrF) ønsker å snakke om styremøtet.

Men dersom Haartveit tar ut alle de ti månedene han har spart opp i henhold til avtalen, er sjefsstolen altså ledig i april.

small_cellphone-positioning.png