KRISTIANSAND: En 25 år gammel mann erkjenner drapet på sin tidligere samboer Heidi Thisland Jensen i Mandal i mars. Men han erkjenner ikke straffeskyld.

Tirsdag morgen startet rettssaken etter drapet som skjedde på parkeringsplassen Hollekleiv rett ved Mandal sentrum natt til søndag 20. mars i år.

Statsadvokat Dennis Danielsen la fram slik politiet mente hadde skjedd:

Klokken 03.14 ringte Heidi Thisland Jensen til politiets nødnummer. Hun var redd og ba om hjelp fra politiet. — Hun sa hun hadde blitt utsatt for vold. Tre politibetjenter rykket fra Mandal politistasjon, de kjørte til hennes bolig like ved Hollekleiv i Kristiansandsveien, sa Danielsen.

Ropte

De hørte en mannsperson rope fra parkeringsplassen. En av politibetjentene gikk denne mannen i møte. Det viste seg å være en asylsøker og samtalen foregikk derfor på engelsk.

Like etter så politibetjenten en person ligge på ryggen i enden av parkeringsplassen. Det ble foretatt førstehjelp på henne. Ambulansen ble tilkalt, men etter omlag 35 minutter konstaterte lege at Heidi Thisland Jensen var død.

Asylsøkeren fortalte at han hadde gått på sykkelstien mot på motsatt side av veien på vei mot Ime. Han hadde sett en mann utøve vold mot en person som lå nede på Hollekleiv. Han så at vedkommende gikk fra stedet mot Mandal sentrum i det politiet kom. Det var flere fotspor på stedet, noe politiet forsøkte å følge uten å finne noe gjerningsmann.

Allerede da var det mistanke om at den tiltalte 25-åringen kunne stå bak ugjerningen. Derfor bestemte politiet seg for å undersøke bopelen til far til tiltalte. Det viste seg at tiltalte opphold seg der, og han ble tatt klokken 07. Danielsen kom så inn forholdet mellom de to. De ble samboere i 2009, men forholdet var turbulent. Det var flere brudd. I fjor høst bestemte de seg likevel for å gifte seg i november, et bryllup som ble avlyst.

Anmeldt for vold

15. desember 2011 anmeldte hun ham for vold. Hun var redd for hva han kunne finne på om hun fikk ny kjæreste, og ønsket besøksforbud noe han fikk. 16. mars 2011 forklarte hun seg for politiet, og sa at hun ønsket at besøksforbudet skulle oppheves fordi de hadde gjenopptatt forholdet.

Noen dager senere hadde han bursdag, noe som feiret hjemme hos Thisland Jensen. I tillegg til de to var også en bror til tiltalte til stede. Etter hvert reiste Thisland Jensen og tiltalte ut på byen i Mandal. De var på Mandalspøbben og Kroa. De reiste så etter hvert tilbake til avdødes bolig rett før klokken 03. De ble kjørt av en bekjent av paret. Inne i huset oppstod det en konflikt, der tiltalte slo til henne. Mens han er på toalettet flykter hun fra huset, før hun altså ble funnet på Hollekleiv ved 0330-tiden.

— Tiltalte har ikke bestridt at han utøvet vold mot henne og stakk henne med kniv, sa Danielsen.

Rettssaken vil foregå til og med fredag. I alt 17 vitner er innkalt.