OSLO: Lillesand-kvinnen ble i Oslo tingrett tidligere i november frifunnet i kokainsaken. Onsdag opplyste statsadvokat Petter Mandt til Nettavisen at påtalemyndigheten ikke er fornøyd med frikjennelsen, og at de har bestemt seg for å anke dommen.

– De fire andre domfelte har selv anket, så det blir en ny runde for alle fem, sier Mandt til Nettavisen.

Påtalemyndigheten la i tingretten ned påstand om seks og et halvt års fengsel for kvinnen.

Marerittet fortsetter

— Vi hadde håpet at denne saken nå var over. Det er klart vi er skuffet. Men vi er forberedt på en ankesak. Samtidig er vi lei og slitne. Vi hadde håpet vi var ferdig, sier den tiltalte kvinnens mor, Mette Øygarden i Høvåg.

— Vi er ikke redd for en ny rettssak, det har vi sagt mange ganger. Og vi har snakket om en eventuell ankesak. Men vi hadde et håp om at vi kunne være ferdige med dette marerittet, sier Øygarden.

— Hva vil dere gjøre fram til ankesaken kommer opp?

— Det kan ta tid før saken kommer opp igjen. Vi er klare for anken, den er ikke noe som bekymrer oss i det hele tatt. Men det er en slitsom, lang prosess, sier Øygarden.

Dømt

Kvinnen fra Høvåg i Lillesand var tiltalt sammen med fire andre, som alle ble dømt i saken i tingretten.

En 26 år gammel teologistudent fra Oslo, som aktor mener var hovedmannen, ble dømt til fem år og seks måneders fengsel.

En 23 år gammel skuespiller ble dømt til fem år og seks måneder i fengsel, hvorav to år skulle gjøres betinget med en prøvetid på to år.

I tillegg ble to menn på 22 og 25 år dømt til henholdsvis seks år og seks måneder og fem år og seks måneders fengsel for sine roller i saken.

Rømte

Lillesand-kvinnen rømte fra Bolivia etter at hun ble tatt med kokain i kofferten sammen med Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen i mai 2008. På grunn av rømningen er hun blitt tiltalt for smuglingsforsøket i Norge.

21-åringen har hele tiden nektet for at hun visste hva som var i bagene som de ble stoppet med på flyplassen i Cochabamba i Bolivia. Hun har forklart at hun trodde hun skulle på en ferietur med sin kjæreste, Stina Brendemo Hagen.

Brendemo Hagen, som ble dømt i Bolivia, har også rømt fra landet og befinner seg nå i Norge. Rodriguez soner fortsatt sin dom på ti år og åtte måneders fengsel i fengselet i Bolivia.