Det var en pleier på omsorgssenteret som oppdaget at kollegaen en kveld haddde bundet fast en pasient til senga. Hendelsen ble rapportert videre, og ved nærmere undersøkelser av pasienten ble det påvist hevelserpå hånda. Det ble også funnet elastiske bind på senga som var forenlig med at pasienten hadde vært bundet.

Pleieren som ble beskyldt for å ha bundet pasienten ble oppsagt. Senere har hun gått til søksmål mot Farsund kommune med krav om at oppsigelsen skulle kjenens ugyldig, og at hun skulle bli tilkjent erstatning på 100.000 kroner.

Lister tingrett har avvist kravet. Retten har funnet at det er sannsynligshetsovervekt for at pleieren virkelig har bundet pasienten, og har sett bort fra forklaringen om at pasienten skal ha selvskadet seg ved å slå en hånd i veggen. Det er ifølge retten bevis for at kvinnen har bundet pasienten, og at oppsigelsen er det som betegnes som rettmessig.

Saksøkeren har tapt saken, og må i tillegg betale saksomkostningene som Farsund kommune har hatt og som beløper seg til nesten 90.000 kroner.