MANDAL: — VI kan ikke vente lenger. Jeg mistet min sønn Thor Egil i Trysbakken. Etterpå kom ombyggingen. Nå må vi få en trygg og god vei, sier Mona Dahle.

Hun blir med på møtet i kveld. Sønnen var sjåfør i den store ulykken hver fire ungdommer mistet livet.

— Jeg vet ikke hvilke håp jeg har til politikerne. Hadde de gjort alt de lover i TV-debatter, hadde veiene i Norge sett annerledes ut. De må handle, sier Dahle.

Hun synes det er godt å bidra med sitt for bedre vei. Det gir mening.

Stormøtet i kveld er det Patricia Helleren som arrangerer, sammen med Mandal Handel og Mandal Industriforening. Spørsmålet for folkemøtet er rett og slett: Hva nå og når? Mandalittene vil ha svar på når veien kommer.

— Vi kan ikke vente lenger. Liv går tapt. Arbeidsplasser går tapt. Næringslivet taper på grunn av den dårlige veien til Kristiansand, sier Kåre Glomsaker, mandalitt og leder for samferdselsutvalget i fylkeskommunen for FrP.

I Kulturhuset Buen samles en rekke mektige veifolk. Stortingsrepresentanter fra Telemark, Agder-fylkene og Rogaland er på plass. Veisjefen i Rogaland og Vest-Agder kommer. De skal møte flere hundre mandalitter.

— Alle husker Mandals "Ny vei nå". I januar stoppet 400 ivrige mandalitter bussen på E 39 med Stortingets transportkomité. Møtet i kveld er fortsettelsen, ifølge Patricia Helleren.

E 39 ligger inne i forslag til ny nasjonal transportplan fra Søgne til Mandal. Neste år sier regjeringen hva den mener.

— Vi må ha firefelts med mitdtdeler fra Kristiansand til Stavanger. Vi har råd til sikrere veier. Da må vi bygge dem, sier Mona Dahl, som vet mer enn noen hva en manglende midtdeler kan føre til.