VENNESLA: — Vi ønsker selvsagt liv i kulturhuset. Men jeg håper det kun er snakk om kommunal drift i en kortere periode. Noe annet vil være rart. Det kan ikke være kommunens oppgave å konkurrere med oss private som forsøker å få det til i utelivsbransjen i Vennesla, sier daglig leder ved utestedet Hr. Direktør, Bjarte Bjellås.

— Skal kommunen drive nonprofit eller skal de drive på vanlige konkurransemessige vilkår? Jeg forutsetter drift på vanlige vilkår, ellers blir det merkelig, sier han.

- Ikke bra

Det var tirsdag formiddag Fædrelandsvennen kunne fortelle at Vennesla kommune selv starter kafé-tilbud i kulturhuset, etter at Digg gikk konkurs. Kommunal drift skal foregå inntil en permanent privat løsning er etablert.

Bjellås seg problemer hvis det drar ut med den kommunale driften.

— Tenk for eksempel hvis vi på Hr. Direktør søker skjenkebevilling i forbindelse med et utendørsarrangement. En konkurrent av oss skal behandle en slik søknad. Ikke bra, sier Bjellås.

Hedly Moseid eier det populære lunsjstedet Fru Moseid i det gamle meieriet. Også hun setter spørsmålstegn ved kommunal drift.

— Jeg synes det er fint at det skjer noe i kulturhuset, men stusser litt. Kommunen skal ikke være en konkurrent til oss som driver på forretningsmessig basis. Når det er sagt: Jeg ønsker kulturhuset lykke til. Dess flere kafeer vi får, dess mer utelivmarked blir det. Jeg håper det raskt kommer inn en privat aktør i kulturhuset, sier hun.

- Ikke lenge

Rådmann Svein Skisland understreker sterkt at kommunens kafé i kulturhuset kun skal drives en kort stund i påvente av anbudsrunde og avtale med en profesjonell aktør.

— Vi må nok bruke litt tid på å finne et konsept som virker, derfor kan jeg ikke anslå noen tidsperiode. Jeg understreker at vi ikke skal sette i gang et fullverdig restauranttilbud. Det blir noe å bite i når biblioteket er åpent, og vi må ha et serveringstilbud i forbindelse med arrangementer, sier Skisland.

Bjellås tror fort det kan gå over et halvt år før private er på plass i kulturhuset. Det synes han er lenge. Verken han eller Hedly Moseid sier de har planer om å drive noe i kulturhuset.