KRISTIANSAND: — Jeg opplever at Frp mistenkeliggjør de som har islam som sin religion. Ved å invitere til et møte mellom representanter for Frp og nestleder i Muslimsk union, Akmal Ali, håper vi å få til en god dialog som kan fjerne fordommer, sier Vige.Torsdag godkjente byutviklingsstyret at en næringsbygning i Posebyen skal kunne brukes som moské. I forkant sa Beate Helland (Frp) at naboer i området var utsatt for trusler og partiet ikke ville støtte «kriminelle elementer».

— Nestleder i muslimsk union, Akmal Ali, representerer en demokratisk tankegang og har gode holdninger med hensyn til å delta i det norske demokratiet. Vi synes det er veldig viktig at mennesker med ulike synspunkter treffes for å lære av hverandre, sier Vige.

Frps gruppeleder, Tor Utsogn, er åpen for invitasjonen.

— Synet vårt på moskeer er nok forskjellig fra hva en del andre politiske partier mener. Vi snakker med alle og selvfølgelig kan vi snakke med Muslimsk union. I et slikt møte kan vi gjøre rede for vårt syn. Det går på mer enn nabotrusler. Det handler blant annet om trafikale problemer, sier Utsogn.