GJERSTAD/KRISTIANSAND: — Trist at ikke folk har mer respekt for fart. I det hele tatt opplevde vår patrulje i Gjerstad svært mye høy fart. Snittfarten var faktisk så stor, at vi av kapasitetshensyn først begynte å stoppe ved 95 km/t i 80-sonen. Da har speedometeret vist godt 100 for de flest, sier distriktsleder i UP Agder, Øystein Krogstad til fvn.no.

UP hadde storkontroll på Agder søndag. I tillegg til patruljen i Gjerstad, var tre patruljer ute i Kristiansand, pluss en mc-patrulje på E 18 mellom Kristiansand og Grimstad.

Les også: Storkontroller rundt Kristiansand

116 forelegg

116 bilister fikk forneklet forelegg, syv fikk gebyr for manglende belte og seks fikk gebyr for å bruke mobiltelefon. To mistet lappen. I tillegg til 18-åringen i Gjerstad, ble en bilist tatt på E 18 ved Sørlandsparken. Vedkommende kjørte 118 km/t i 80-sonen.

Steinar Aasland fra Finsland var en av de 116 som fikk utdelt giro.

–Det gjelder å smile, for det viktige er at jeg ikke mistet lappen. UP gjør jo bare jobben sin, sa han til Fædrelandsvennen, da vi ba om en kommentar like etter at han ble vinket inn på E 39 ved Fidjane, vest for Kristiansand.

For Aasland, som kom opp i 84 km/t i 70-sonen, var det andre gang i livet han fikk fartsbot. Han håper boten på 2.600 kroner er den siste, og sa at turen videre til Justvik skulle foregå i helt på streken riktig fart.

— Vi kjører så stort kontroll-opplegg vi kan. Juni er den verste ulykkesmåneden. Når varmen kommer, skrus farten opp. Da må vi være på banen for å forebygge ulykker, sier distriktssjef Øystein Krogstad.

Mange tier om bøter

Ved Fidjane vest for Kristiasand tok folk det med relativt godt humør da de ble vinket inn av politiførstebetjent Inge Haukom og politibetjent Kenneth Borø. Men få hadde veldig lyst til å snakke med avisen.

— Mange snakker ikke med familien en gang. Ganske ofte møter vi kvinner og menn som sier de skal betale forelegget fort– for å unngå at ektefellen skal få vite noe, humrer Haukom. Om det er frykt for å bli skjelt ut eller ledd ut, kan man bare spekulere om.

UP lover et like omfattende kontroll-regime i pinsehelgen.