KRISTIANSAND: — Jeg hadde vært på Sørlandets Bowling kveld etter kveld og tapt titusenvis av kroner. Jeg var varm i kroppen og kjørte hjem i sinne fordi jeg hadde tapt så mye penger og brukt tida så vanvittig dumt. Jeg ble ikke lykkelig av spillingen, og bestemte meg for å avslutte livet, forteller Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen. Det var dagbladet.nosom først fortalte den dramatiske historien.

I dyp frustrasjon sopet han sammen alt av piller han kunne finne i huset og svelget dem før han la seg på sofaen.

— Etter ti minutter innså jeg alvoret og ringte min stebror som kjørte meg til sykehuset for å bli pumpet. Det ble vendepunktet for meg, forteller 37-åringen.

Problemene startet i tenårene

Den natta på sykehuset bestemte Øgrey Brandsdal seg for å slutte med spillingen for all fremtid. Det har han klart å holde.

— Jeg er en sta person, og klarer stort sett å gjennomføre det jeg bestemmer meg for.

Men spillegalskapen herjet lenge i livet til kristiansanderen før det tippet over.— Det startet allerede i 12 - 13-årsalderen da kameratgjengen pantet flasker for å spille på Vågsbygd senter. Vi trodde vi var verdensmestere og kunne tolke lyder og betalingsmønsteret til spilleautomatene. I starten tjente jeg penger, men jo mer jeg spilte, jo mer tapte jeg, forteller familiefaren.

Store pengetap

Ifølge 37-åringen kunne spilletapene være svært store.

— Hvis man tapte mye en kveld dreide det seg fort om 4000 kroner til 10.000 kroner. Gevinsten kunne også være 10.000 kroner, men i sum gikk man alltid i minus, sier han.

Øgrey Brandsdal forteller at han aldri lånte penger for å spille, men til Dagbladetforteller han at hans nåværende kone opplevde å stå i butikken og ikke ha penger til mat fordi kontoen var tømt.

— Det ble et stort problem for meg og kona som den gangen var min samboer. Når jeg kom hjem fra jobb ga jeg som regel beskjed om at jeg gikk til kiosken for å spille eller dro til kamerater for å spille poker. Ofte satt vi oppe til fire på natta. Det var sjelden at jeg skoftet jobb, men det hendte, sier Øgrey Brandal.

Problemene eskalerte da han fikk øynene opp for aksjetrading og gambling med såkalte obx-opsjoner.

— Det endte med vill spekulasjon. I begynnelsen tjente jeg masse penger og tok større og større risiko. Etter hvert både doblet og tredoblet jeg innsatsen. Det gikk helt galt og jeg tapte alt, sier 37-åringen.

Starten på et eventyr

I dag er han svært glad for at han klarte å endre livsstilen og starte suksessbedriften Netthandelen.no. I løpet av 13 år har selskapet vokst seg stort og har nå 50 ansatte og en omsetning på over 320 millioner kroner. Selskapet er god for en halv milliard kroner.

Like bra har det ikke gått med mange kamerater fra spilletiden.

— Jeg kjenner flere som fortsatt lider av spilleavhengighet og som har tapt enorme summer. Det er trist å tenke på. For min del betydde det svært mye å ha en omsorgsfull familie rundt meg. Jeg var hele tiden vært åpen om problemene og fikk mye støtte i den vanskelige tiden, sier forretningsmannen.

Deler ut penger på TV

I kveld kan hele Norge stifte nærmere bekjentskap med 37-åringen når han deler ut penger til veldedige formål i TVNorge-serien "Den hemmelige millionæren". Programmet går ut på at millionærer går "undercover" i byer de selv ikke har tilknytning til. Her utgir de seg for å være vanlige folk som søker arbeid i veldedige organisasjoner, og mot slutten av hvert program deler de ut penger til de prosjektene eller enkeltpersonene som de mener fortjener det mest.

Trebarnsfaren er torsdag kveld på premierefest i Oslo med kona for å se programmet.

— Jeg takket først nei til programmet to ganger før jeg lot meg overbevise. Jeg har vært skeptisk fordi jeg ikke vil etterlate et inntrykk at jeg må på tv for å dele ut penger. Ønsket mitt er at folk skal finne gleden ved å gi penger. Det er det jeg vil formidle, sier Øgrey Brandsdal.