FARSUND: Veivesenet forvekslet nemlig kommunevåpenet med fylkesvåpenet til Vest-Agder, skriver Farsunds Avis.

Kjell Soltvedt for Listerpakken var ikke klar over glippen da avisen gjorde han oppmerksom på den.

Slik ser kommunevåpenet til Farsund egentlig ut.

— Det har jeg ikke lagt mer til, innrømmer Soltvedt overfor avisen.

Ordføreren overså feilen

Ordfører i Farsund, Richard Ivar Buch, synes våpenforvekslingen er litt morsom, og tar skiltblemmen med et smil. Han har selv kjørt forbi stedet uten å ha lagt merke til feilen.

— Øvrige kommuneskilt er utstyrt med de vakre lindetrærne våre, så jeg regner med det er slik det skal være. Ja, hvis ikke den nye ledelsen i fylkeskommunen er i gang med å innføre en ny policy og vil ha fylkesvåpenet på disse skiltene fra nå av, sier Buch ironisk til avisen.

Farsunds kommunevåpen består av fire lindetrær som prydes av en klynge med hjerteformede blader. Bakgrunnen er gul og trærne grønne.

Også fylkesvåpenet i Vest-Agder har et tre som strekker seg ut i en klynge med blader. Det dreier seg imidlertid om et eiketre. Fargene er de samme, men treet er gult og bakgrunnen grønn. Alt i alt er det visse likheter mellom kommunevåpnene.

Retter feilen straks

Lokalhistoriker Terje Skjold ser ikke like humoristisk på skiltfeilen, og kaller den hull i hodet.

— Selv om Farsunds kommunevåpen ikke er offisielt godkjent, så er det dette som brukes over alt. Det er godt veivesenet tar tak i saken og retter opp feilen, sier han til avisen.

Overfor Farsunds avis forsikrer avdelingsdirektør i Statens vegevesen, Johan Mjaaland, at veimyndighetene tar tak i saken.

— Dette må rettes opp, sier han.