LYNGDDAL: Under en jobbreise i 2006 ble den da 35 år gamle kristiansanderen truffet av et vogntog ved Lenefjorden i Lyngdal. Vogntoget viste seg å ha blankslitte dekk og sjåføren ble senere dømt til 60 dagers fengsel for grov uaktsomhet.

Nå har Lister tingrett dømt vogntogsjåførens forsikringsselskap til å betale Tønnesen 6,6 millioner kroner i erstatning. Han har tidligere fått utbetalt 4,2 millioner kroner.

Forsikringsselskapet, svenske Trygg-Hansa Forsäkrings AB, må også betale over en halv million i saksomkostninger til motparten.

Ble 100 prosent arbeidsufør

41-åringen pådro seg nakkebrudd og ansiktsskader i ulykken. Han sitter i dag i rullestol og er 100 prosent arbeidsufør.

41-åringen fra Kristiansand har i flere år kjempet for erstatningen han mente å ha krav på. Forsikringsselskapet har erkjent erstatningsansvar, men partene har ikke klart å bli enige om beløpet. Tønnesen tok derfor ut søksmål mot selskapet og i september gikk saken for Lister tingrett.Under rettssaken ba Tønnesen og advokaten hans om 13,8 millioner kroner i erstatning. Motparten anførte på sin side at riktig beløp var 5,8 millioner.

Tilkjent 11 millioner

Av dommen fremgår det at 41-åringen har fått tilnærmet fullt medhold i sine krav. Retten kom frem til at mannen har krav på nær 11 millioner kroner totalt i erstatning. Til fradrag kom altså 4,2 millioner kroner som forsikringsselskapet allerede har utbetalt.

Trygg-Hansa Forsäkrings AB har nå en frist på to uker til å utbetale resten av erstatningsbeløpet og saksomkostningene.