Travel halloween for politiet: - Meldingene tikker inn

Politiet har måttet rykke ut på flere hendelser knyttet til halloween-feiringen.

Publisert

Politiet sier at man må akseptere at personer går i klovnemasker på halloween, men at det ikke er greit å "skremme folk sønder og sammen". Foto: NTB Scanpix

AGDER: Etter mørkets frambrudd mandag kveld har politiet blitt tilkalt på flere ulike oppdrag knyttet til halloween-feiringen.

– Meldingene tikker inn. Det er tydelig at halloween har kommet i full blomst. Vi må bruke en del ressurser på dette, og det er tullete. Men når det bikker over og blir hærverk, går det for langt, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Brannstifting, skyting og steinkasting

Kleivane forklarer at politiet har fått meldinger om fire ulike hendelser hvor de har måttet ta affære:

  • I Vennesla rykket politiet ut og snakket til noen gutter som hadde satt fyr på papir og noen andre småting.
  • I Lyngdal gikk noen personer rundt med klovneliknende masker og skjøt med paintballgevær. Politiet rykket ut og sa ifra at dette ikke var greit.
  • Politiet rykket ut til Høvåg etter at det ble meldt om smell i nærheten av noen gutter. Da politiet kom fram, ble de siktet på med softgun av 4–5 ungdommer. - Dette er, for å si det forsiktig, ikke særlig bra, sier operasjonslederen.
  • På Hånes ble det kastet steiner på bussen.

Han legger til at ingen av forholdene har vært av en så alvorlig karakter at noen av gjerningspersonene er blitt pågrepet av politiet.

– Vi har grunn til å tro at alle disse hendelsene er knyttet til halloween-feiringen, sier Kleivane.

«Killer clowns»

I Tveit i Kristiansand ble det observert en klovn med en lekekniv. I Lillesand varslet også vitner politiet om en person i klovnemaske.

– Akkurat i dag, fram til midnatt, må nok folk bare finne seg i at det er personer i klovnemasker ute i gatene. Det virker som det er mange folk ute i kostymer i kveld, sier Kleivane.

– Men vi er ikke bombastiske. Det er ikke greit å skremme folk sønder og sammen selv om det er halloween. Vi vurderer selvfølgelig innholdet i alle meldingene som kommer inn, legger han til.

Ikke imot halloween

Han legger til at politiet ikke har noe imot selve feiringen av halloween.

– Folk må gjerne kle seg ut og få seg litt godteri. Det er jo det de aller fleste gjør. Men vi ber dem gjøre det innen normale rammer, sier han.

Klokken 22.20 opplyser han at halloween-bråket har roet seg.

– Nå har det gitt seg. Vi har ikke fått noen flere meldinger om slike hendelser, sier Kleivane.

Har du tips eller bilder i saken? Kontakt oss på 03811 eller tips@fvn.no!

Publisert