MANDAL: — Ungdommene liker å bestemme selv, og derfor vil vi invitere dem til å delta aktivt i arrangementene på årets festival, sier Anne Solvang Salvesen. Hun mener det blir feil hvis festivalledelsen sitter på styrerommet og tar beslutninger for ungdommer uten å involvere dem.

Det er et flott tiltak, og vi er allerede i gang med å diskutere hva vi har lyst til å finne på, sier Maren Therese Garmann Launes (19). Hun og de fleste andre skoleelevene i Mandal har blitt invitert til idédugnad av festivalledelsen.

Vi ser for oss at flere lokale band kan stille opp på festivalen. Både Biffrönk fra Kristiansand og Noia fra Mandal har vi vært i kontakt med. Dessuten prøver vi å få med ei dansegruppe fra Mandals Turnforening på fredagskvelden, sier Garmann Launes. De to Idol-deltakerne fra Mandal, Ivar Michaelsen og Mariann Svendsen blir trolig også å finne på scenen en av kveldene.

— Vi har ikke svart konkret ja, men mye tyder på at vi vil stille, sier Ivar Michaelsen.

— Nå håper vi mange ungdommer setter seg i tenkeboksen og kommer med kreative ideer til hva de vil ha under festivaldagene. 6. april skal vi ha et møte i gamle Postgården, og da håper vi på fullt hus, sier Salvesen. Hun mener ungdommenes inntog ikke vil svekke festivalens familieprofil.

— Snarere tvert imot. Ungdommer er også en del av familien, og dermed er det helt riktig å involvere dem sterkere i festivalen, sier Anne Solvang Salvesen.