Vennesla: Et fulltallig publikum koste seg åpenlyst, helt fra Vennesla Musikkorps slo an tonen med Internasjonalen. Klappsalvene var hyppige. En del av Venneslas kulturpersonligheter — og det fins flere av dem enn Jorun og Arredondo - fikk endatil stående applaus.

Årets gjester utenfra var Grete Faremo og Aril Edvardsen - og hun holdt den politiske appellen.

Hun agiterte sterkt for å få venndølene til høstens valgurner - og med rette seddelen i neven.

— Nå handler det om nytt politisk flertall. Om ny solidaritet, med Ap som et naturlig tyngdepunkt i en flertallsregjering. Det handler om evne, vilje og kraft til å styre - og det har vi nå, sa Faremo.

Hun talte varmt for forskning, utvikling, omstilling - og for et utdanningssystem basert på enhetsskolens verdier.

— Høyresiden ser at vi nå har et reelt alternativ som kan utfordre dagens regjering, det er derfor støyen er så stor. Vi trenger en flertallsregjering for å kunne skape og dele. Ikke minst etter år der den fremste politiske spisskompetanse har vært å unngå krise i Stortinget, sa Faremo.

Og siden dette var en kulturkveld, avsluttet hun med en strålende a capella sang av Lillebjørn Nilsen.

Bjørn Gjelstad moret folket med sketsjer og gags. Bjøro Hildebrandt skal snart begynne på Opera-skolen. Han hørtes ut som han hadde gått der lenge allerede, da han fremførte italiensk opera og høstet stormende applaus.

Og Indre Ludeflaten Jazz Ensemble var rause med både garnityr og kvalitet da de serverte sine musikalske godbiter.

Etter pausen var det duket for nye innslag med de samme aktørene. Pluss Aril Edvardsen som skulle fremføre Kvinesdalsangen. Hvordan han sang og hva han ellers sa, det gikk vi glipp av på grunn av avisens deadline.