Coimbra: Zidane nikket inn sitt tredje, noen vil mene fjerde, dødballmål i EM på et hjørnespark i første omgang. Så slo han det lange frisparket som innbytter Louis Saha stusset slik at Henry kunne gjøre sitt første EM-mål. Arsenal-spissen misbrukte flere store sjanser mandag, men traff til sist, og da løsnet det. 3-1-målet i det 85. minutt smakte det fugl av.Lenge så 18-åringen Johann Vonlanthen, som ble tidenes yngste målscorer i et EM-sluttspill, ut til å snyte Frankrike for seieren og tvinge tittelforsvareren til å møte EM-vert Portugal allerede i kvartfinalen. Men Thierrys scoringer i det siste kvarteret betyr at Frankrike møter Hellas i kvartfinale. ©ntbKAMPFAKTASveits — Frankrike 1-3 (1-1)Sidade de Coimbra, 30.000 tilskuere.Mål: 1-0 Zinedine Zidane (20), 1-1 Johann Vonlanthen (26), 1-2 Thierry Henry (76), 1-3 Henry (84).Dommer: Lubos Michel, Slovakia.Gult kort: Benjamin Huggel, Raphael Wicky, Hakan Yakin, Sveits, Thierry Henry, Frankrike.