KRISTIANSAND: — Det er ikke rapportert om noen alvorlige hendelser så langt denne nyttårsaftenen. Jeg tror vi kan si oss godt fornøyd, men det gjenstår jo å se utover kvelden, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

Det kommer stadig inn meldinger om uvettig bruk av fyrverkeri, men hittil er ingen blitt tatt eller bøtelagt.

— Det er ingen som vil fortelle oss hvem som er ansvarlig når vi dukker opp, sier Jørgensen, som ikke er i tvil om hva politiet misliker mest.

— De som foretrekker å fyre av rakettene horistontalt har vi lite sans for. I tillegg er det mange berusede personer som burde holde seg vekk fra fyrverkeriet, sier Jørgensen.

Rolig romjul for brannvesenet

Brannvesenet kan også fortelle om en rolig oppladning til 2007 så langt.

— Vi har foreløpig ikke hatt noen branner som er blitt forårsaket av fyrverkeri, opplyses det ved brannvakta.

Med unntak av et par pipebranner, har også hele romjula vært forskånet for alvorlige branner.

— Bortsett fra en boligbrann i Arendal lille julaften, har det vært mest småtteri hele jula, sier brannvakt Kai Bentzen.

Romjula er tradisjonelt den tida på året med mest branner.

— På landsbasis er det tre ganger så mange branner i romjula som ellers, opplyser informasjonsrådgiver i Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap, Odd Skarbomyr.

Få brannskader

Også på legevakten meldes det om en rolig nyttårsaften. En sju år gammel gutt ble truffet av en nyttårsrakett tidlig på kvelden, men kom fra det med mindre brannskader.

— Litt har det vært, men det har vært få skader i forbindelse med fyrverkeri så langt. Men det er jo først ved midnatt og utover det meste skjer, opplyser vakthavende ved legevakten.