MANDAL: — Gass er uhyre farlig og lett antennelig. Derfor må man ta det alvorlig, særlig i et område som dette med mye folk og bevaringsverdig bebyggelse, sier brannsjef Jon Inge Aasen.Han er på befaring hos Hr Redaktør og Jonas B. Gundersen, etter at restaurantene selve har bedt ham komme og sjekke at beholderne lagres forsvarlig.- Det er flott at de selv tar kontakt, sier Aasen som fastslår at gassbeholderne i dag ikke lagres riktig. De står utendørs langs en levegg.Han har ikke klare regler å forholde seg til hva angår oppbevaring av propan, som stadig flere serveringssteder skaffer seg for å at gjestene skal holde varmen utendørs.- Innendørs har vi klare, strenge regler for oppbevaring av gass, men disse reglene passer ikke for utendørs, sier Aasen.Han mener det er en utfordring å finne gode steder for lagring av disse gassflaskene. - Lagring skal blant annet skje et visst antall meter fra nærmeste nabo. Når man vet hvor tett bygningene ligger i Mandal sentrum, er det ikke uten videre så lett, sier Aasen. Hr Redaktør venter nå på nye bestilte varmelamper med gass til sin uteservering. I den forbindelse tok eier Bernt Lindseth kontakt med brannvesenet. - Vi har ikke hatt varmelamper med gass før, og når vi nå får slike lamper, vil jeg sørge for at vi gjør ting riktig, sier Lindseth.Jonas B. Gundersen har seks varmelamper med propan, og er det serveringsstedet som har hatt varmelamper med gass lengst i Mandal. - Vi har hatt gasslamper i over to år, sier daglig leder av Jonas B. Gundersen, Trond Skogvoll. Restaurantene er nå pålagt å plassere beholderne i brannsikre skap. Inntil det skjer, må beholderne kjøres vekk hver kveld til sikret sted.