LILLESAND: – Dette er moro, sier en svett, men fornøyd revyamatør, Stein Inge Hornnes i pausen mellom de to aktene.

Og han var ikke alene om å mene det. Allerede i åpningsnummeret, da den første Urhøvding steg opp av vannet, satt latteren og applausen løst hos publikum. Da så lysten på kvinnfolk meldte seg for urmannen, begynte ting å skje. I løpet av kort tid var det oppstått et lite samfunn ute i fjæresteinene.

Bakteppe for revyen var vertshuset «Den Utkrøbne Hollender», der krovert Ulv Ø. Sund, spilt av Stein Inge Hornnes, trakterte gjestene som kom innom. Her dukket ulike personligheter opp, de fleste parodier på kjente personer i Høvåg. I nummeret «Inkluderende kirke» var Charlotte Nygård slående lik den kvinnelige kapellanen i Høvåg kirke. Også Stine Myhres fremstilling av Høvågavisas redaktør mottok stor applaus.

Lokal humor

Som seg hør og bør for en lokalrevy, var temaene for de ulike sketsjene hentet fra nærmiljøet. Bygdesladder, feriegjester, kirkeliv, politikk og ikke minst lokalavisa fikk alle sine egne nummer. Publikum fikk se en morsom versjon av bygdesladder i revynummeret «Ei fjær til ti høns». En artig politisk paneldebatt om fylkessammenslåingen av Vest— og Aust Agder, endte i full politisk enighet om å gjøre Høvåg om til et eget land.

De åtte medlemmene i revygruppa stod selv som forfattere av alle tekstene, mens melodiene var lånt. Til å akkompagnere seg hadde de leid inn musikerne Åsmund Venheim og Per Magne Qvalben. I tillegg var Egil N. Vesterhus ansvarlig for lys mens Eirun Johannesen var suffløse.

Lang historie

Høvågamatørene har en lang historie. I hele 36 år har revygruppa eksistert.

– Høvågamatørene startet opp som 17. mai-underholdning, forteller leder av styret og lydansvarlig, Øystein Løvland. Men så gikk man litt lei, og det ble bestemt å prøve en ny vri. De to siste årene har vi vært her på Gjestgiveriet, noe vi synes fungerer bra, sier han.

I tillegg til de to forestillingene på Høvåg Gjestgiveri, blir det også satt opp en forestillingen på Høvåg skole tirsdag.

– Da blir det ingen aldersgrense, sier Løvland. Vi demper litt på språkbruken slik at revyen passer for alle aldersgrupper. Selv om premieren var utsolgt, er det billetter igjen til tirsdag, avslutter han.