LYNGDAL: Den 35 år gamle lyngdalskvinnen og hennes seks år yngre samboer er i Lister tingrett funnet skyldig i kjøp og videresalg av både amfetamin, hasj og marihuana. Hun ble dømt til åtte måneders ubetinget fengsel og han til ett år og fire måneder.

Paret kjøpte mye av det narkotiske stoffet fra en 41 år gammel mann fra Mandal. Han ble dømt til 13 måneders ubetinget fengsel. I tillegg inndro retten 20.000 kroner fra mandaliten og 10.000 kroner hver fra samboerparet.

I retten forklarte den 35 år gamle lyngdalskvinnen at hun til sammen hadde kjøpt 200 gram hasj og 100 gram amfetamin av mandalitten. Halvparten av stoffet ble videresolgt, mens hun og samboeren brukte resten selv.

Samboerne hadde begge sine egne 10 til 15 faste kunder i Lyngdal og nabokommunene, som de solgte narkotika til. Retten fant det straffeskjerpende at de har bidratt til å spre sterkt vanedannende stoff i Listerregionen. Det ble likevel tatt hensyn til at de solgte narkotika først og fremst for å finansiere eget misbruk.

Alle tre er gamle kjenninger av politiet. Kvinnen er dømt én gang tidligere, mens samboeren fra før hadde tre dommer på rullebladet. Mandalitten er tidligere dømt hele 11 ganger, og da i hovedsak for vinnings— og narkotikalovbrudd.