KRISTIANSAND: — Jeg angrer ikke på at jeg sa fra, men granaten var en kjempetabbe, forteller 42-åringen til Fædrelandsvennen.

Det var 15. september i år at trailersjåføren under en krangel med oppdragsgiveren sin dro opp en håndgranat fra lommen og smalt i bordet mellom dem. I VG i går sto det at sørlendingen på grunn av dette er siktet for grovt ran. Dette stemmer ikke, sier politiadvokat Olav Veggeberg i Rogaland politidistrikt.

— Han er kun siktet for trusler etter straffelovens paragraf 227. Saken er ennå under etterforskning og jeg har derfor ingen ytterligere kommentarer til saken. Hvor VG har sine opplysninger fra, vet jeg ikke, sier Veggeberg.

Pengespørsmål

Bakgrunnen for krangelen var en pågående konflikt mellom lastebilsjåføren og hans 55 år gamle oppdragsgiver fra Rogaland om betaling for transportoppdrag. Etter hendelsen på kontoret ble pengene, minus et forskudd, utbetalt til sjåføren.

— Jeg har dysleksi og har overlatt alt papirarbeid til regnskapsføreren min. Han hadde fortalt meg at oppdragsgiveren skyldte 184.000 kroner. Jeg hadde lenge hatt mistanke til at ikke alt var som det skulle være, så jeg var sint allerede da jeg gikk opp på kontoret, forteller sjåføren.

Ifølge sjåføren er han blitt lovet ti kroner kilometeren. Det har han ikke fått.

Øvelsesgranat

Håndgranaten, en øvelsesgranat fra forsvaret uten sprengstoff og tennsats, ble med opp på kontoret ved en tilfeldighet, ifølge sjåføren.

— Jeg hadde akkurat ryddet i førerhuset der granaten har ligget i mange år. Jeg har hatt planer om å lage lampefot av den. På vei opp trappen kjente jeg noe tungt i jakkelommen, men trodde det var et målbånd jeg pleier å ha med meg, sier han.

Da diskusjonen på oppdragsgiverens kontor ble mer intens dro sjåføren granaten opp av lomma og smalt den i bordet.

— Jeg klikket og måtte ha noe å slå i bordet med, men da jeg så at det var granaten, tok jeg den fort tilbake, sier 42-åringen som nå bor i Kristiansand, men opprinnelig er fra Flekkefjord.

To lastebileiere som tidligere arbeidet for transportselskapet til 55-åringen hevder også at avtalebrudd var vanlig i transportselskapet.

— Det var mye rot, mye lovnader som ble brutt og mye penger som aldri ble betalt ut. Han rundet alltid ned i sin favør, hevder lastebilsjåføren som kjørte for transportselskapet i sju år. I juni trakk han seg ut. Politiet har avhørt ham omkring betalingen fra transportselskapet.

- Ingen kommentar

Verken 55-åringen eller hans advokat ønsket å kommentere saken ovenfor Fædrelandsvennen i går. Men ifølge VG har 55-åringen fortalt politiet at han ble livredd.

— 42-åringen var illsint og med fråde stående ut av munnen. Han trakk opp en håndgranat av jakkelommen og smelte den i bordet mellom oss mens han sa at han ikke var redd for å smelle av håndgranaten og bruke den dersom ha ikke fikk utbetalt det han hadde til gode, forklarte han til politiet ifølge VG.

55-åringen skal ha blitt sykmeldt på grunn av den psykiske belastningen. Han har og så bedt politiet om voldsalarm, og 42-åringen er pålagt besøksforbud til mars neste år.