Politimennene skulle gjennomsøke leiligheten etter å ha pågrepet en etterlyst mann. De fikk imidlertid en skremmende opplevelse da kjæledyret til mannen — et slangebeist på over 1,5 meter - plutselig hveste mot dem. I går ble slangen avlivet av veterinær Trygve Holtebekk.

— Jeg er ikke så god på slanger at jeg kan si akkurat hva slags type det er. Men nå er den i hvert fall død, avlivet på mest humane måte. Vi får sjekke i morgen hva slags type det kan være. Men den var sikkert ikke giftig. Det er nok en eller annen slags snok, sier Holtebekk til Agderposten.

Han hentet slangen på Viking i Arendal, som hentet det eksotiske dyret i boligen hvor politiet hadde aksjonert. Politiet var ikke spesielt lystne på å ha den med selv.

Vaktsjef Torgeir Egeland ved Arendal politistasjon bekrefter ovenfor avisen funnet i forbindelse med politiaksjonen. Han forteller at beslag av eksotiske dyr blir stadig vanligere.

-Vi kommer rett som det er borti slike dyr. De blir beslaglagt og avlivet. Det er ikke noe sted å levere dem, og som regel er de ulovlige, sier han.