LILLESAND: — Frikirken opererer med riv ruskende gale tall når de nå går ut og forhandler om salg eventuelt ny leie av den 20 år gamle barnehagen i Borketun ut fra en verditakst på 5,8 millioner kroner, mener takstmann Stein LindebergHan er i dag blant de mest habile takstmennene i landsdelen med lang og bred erfaring, med bakgrunn som ingeniør og byggmester.Lindeberg ble i fjor spurt av Lillesand kommune om å foreta takst på Frikirkens barnehagesenter i Borketun. Han ble senere skjøvet ut fordi han - etter Frikirkens oppfatning - satte for lav takst. Nå reagerer Lindeberg fordi Frikirken har unnlatt å ta denne taksten med i sin fremstilling av saken.Salg til 1,7 mill.

— Jeg satte salgsverdien i fjor til 1,7 millioner kroner. Det mente jeg var en riktig pris basert på salg på det åpne markedet. Da var for øvrig forutsetningene for barnehagedrift og konsekvensene med kontantstøtte litt mer uklare enn akkurat i øyeblikket. Den tekniske verdien for barnehagesenteret satte jeg til 3,7 millioner kroner, inkludert tomt, sier Lindeberg.Han reagerer med hoderisting når Frikirken nå går ut og viser til en takst på 5,8 millioner kroner som grunnlag for forhandlingene med Lillesand kommune.- Jeg mener takstmennene her bare har sett på statistikker for barnehageutbygging, uten å vurdere bygningen spesielt. Det er mitt klare inntrykk. Og dette er galt. Det går ikke an å sette verdi etter tabeller for hva det koster å bygge nye og tidsriktige barnehager. Vi snakker her om en kvadratmeterpris på 15.000 kroner for en 20 år gammel barnehage. Dette er riv ruskende galt, mener Stein Lindeberg.Tror ingen andre vil kjøpe

Om forslaget til salgssum på 2,9 millioner kroner sier han for øvrig:- Jeg tror ingen andre vil gi så mye for bygget. Men kommunen trenger barnehageplasser. Sett på denne bakgrunn er prisen på 2,9 millioner langt på vei akseptabel.Forhandlingsleder i Frikirken, Arnstein Løvsland understeker at det er nøytrale takstmenn som har taksert Borketun barnehage etter fratrekk av elde til 5,8 millioner kroner. Han viser til at partene, Lillesand kommune og Lillesand Frikirke er blitt enige om en salgspris.- Når Lillesand Frikirke legger anbefalt salgssum på 2,9 millioner kroner til grunn som halvparten av verditaksten på 5,8 millioner kroner, kan vi ikke se at dette er urimelig, sier Løvsland.