LILLESAND: — Lillesand Havn KF sitter på mange strategiske og dyrebare arealer som sentrumsplanen skal finne en løsning på. Da blir det veldig viktig å se dette som en helhet. Havna kan ikke bygge opp kompetanse som allerede finnes i kommunen. Det er sløsing å drive med «dobbelt bokholderi». Vi mener det er en god løsning å legge ned hele KF'et og overføre Lillesand Havn til ordinær drift under rådmannens administrasjon, slik det var tidligere. Det er så mye som skjer nå med tanke på de store utfordringene vi har på områder som havna eier, for eksempel Kokkenes, Langbrygga og Havnetomta som vi har planer om å gjøre noe med. Bystyret har dessuten gjort vedtak om at utviklingen av ubebygde områder skal ligge hos rådmannen og under politisk kontroll, ikke under Bolig KF. Det sier Signe Ann Jørgensen (SV) leder i havnestyret i Lillesand etter at et enstemmig havnestyre har vedtatt å anbefale at bystyret legger ned Lillesand Havn KF.

Ordfører og rådmann ble orientert om vedtaket i går.

— Jeg synes det er veldig klokt og fornuftig. Den utviklingen som nå skal skje i Lillesand havn ligger så direkte under rådmannen og politisk ledelse at det vil bli mye lettere nå å få en utvikling. Eiendomsutvikling skal etter vedtak i bystyret ligge direkte under rådmannen, og det er helt naturlig at ordføreren er med på mye av det, sier ordfører Arne Thomassen.

— Det viktigste med dette er at nå kan vi se dette sammen med all annen eiendomsutvikling. Det har vært vanskelig å få det til å fungere mellom Havne KF'et og kommunen ellers. Det går ved siden av hverandre, slik som på Kokkenesområdet der kommunen er grunneier på noe, Havna på noe annet, sier Thomassen.

— Jeg forstår begrunnelsen for vedtaket i havnestyret. Poenget er at kommunen er under veldig utvikling, og det å kunne se en del av de eiendommene som Havna sitter på i sammenheng med resten, er viktig. Og det er ikke mye havneaktivitet i Lillesand lenger, sier rådmann Halvard Aglen. - Og når man ser hva man sitter igjen med, så er det eiendomssida som kommer til å være den viktigste. Da tenker jeg for eksempel på Kokkenespynten. Det området vil sentrumsplanen si noe om. Det er også flere områder det er snakk om. Så jeg synes det er en klok vurdering av havnestyret og at de ønsker å få et vedtak av bystyret på dette, sier rådmannen.