Fra retten

Kristiansand: — Jeg prøvde å vegre meg, men han var veldig hardhendt, fortalte den 28 år gamle kvinnen i Kristiansand tingrett i går.

Den tiltalte, en 26 år gammel mann, erkjente ikke straffskyld.

Mannen er tiltalt for å ha voldtatt henne natt til 7. september 2003. Mannens bror var også tidligere siktet i saken, men siktelsen er frafalt på grunn av bevisets stilling. Broren på 20 år var også til stede i bilen der det angivelige overgrepet skal ha funnet sted.

Kvinnen var på byen sammen med sin svigerinne lørdag kveld da de traff tiltalte. Svigerinnen og tiltalte var kolleger, og alle tre satt sammen på Phileas Fogg og Ernst. Det ble spøkt om at fornærmede var enslig. Kvinnen er imidlertid gift og har to barn.

— Vi tullet og beinflørte litt og tok hverandre på lårene, forklarte fornærmede om kontakten med tiltalte på restaurantene.

— Hun begynte med tilnærmelser, forklarte tiltalte.

Ved tretiden ringte tiltalte sin bror for å få ham til å kjøre de tre hjem. De kjørte først fornærmedes svigerinne til Søm, siden fornærmede til Vennesla. Dette til tross for at den tiltalte og broren også bor på Søm. Ingen av de fire hadde noen spesiell forklaring på hvorfor det ble slik.

Den påståtte voldtekten skal ha funnet sted etter at svigerinnen ble sluppet av.

— Han la meg ned i baksetet og brukte hard makt. Han gjennomførte samleie. Jeg prøvde å dytte han bort, men klarte det ikke. Det ble mer og mer ubehagelig etter hvert, sa hun.

Hun hevder tiltalte voldtok henne to ganger. Da fornærmede kom hjem fortalte hun hva som hadde skjedd til mannen sin, og de ringte politiet og anmeldte forholde.

Retten har DNA-bevis på at det har foregått en seksuell kontakt mellom de to. Ifølge tiltalte var ikke dette et samleie.

Tiltalte mener det var kvinnen som tok initiativ til det som skal ha skjedd i baksetet.

— Tok du initiativ, spurte aktor, konstituert statsadvokat Jostein Johannessen.

— Nei, jeg hadde ikke giddet å sitte her i dag i så fall, sa hun.

— Hvordan har tiden etterpå vært for deg, spurte bistandsadvokat Sveinung S. Johnsen.

— Det har vært helt forferdelig. Jeg har hatt angst og vært redd, det har gått ut over familien og jeg har gått til psykolog, sa hun.

— Hvordan kan det ha seg at du fremstår litt følelsesløs, spurte Johnsen.

— Jeg har blitt mer hard som person etter det som skjedde. Før viste jeg mer følelser, fortalte fornærmede.

Tiltaltes bror bekreftet 26-åringens forklaring.

— Hvis det hadde vært et samleie i baksetet, hadde jeg sett det, sa han.

hilde.moi@fedrelandsvennen.no