ARENDAL: — Innsamlingssentralen for minibanktransaksjoner har registrert at svindlerne har brukt testkortet i 11 banker, bekrefter kortansvarlig i Sparebanken Sør i Arendal, Trond Ljøstad overfor fvn.no.

Testkortet blir brukt for å se om skimmeren, som leser av magnetstripen på minibankkort, fungerer i minibanken. Når det puttes inn i minibanken, legger det igjen et nummer som innsamlingssentralen kan registrere.

Etter at svindlerne ble avslørt i Kristiansand fredag, sendte Sparebanken Sør i Kristiansand inn testkortnummeret til innsamlingssentralen, som nå har kommet med følgende liste over banker hvor testkortet er brukt:

Sparebanken Sør i Kristiansand

Sparebanken Pluss i Kristiansand

Spareskillingsbanken i Kristiansand

SR Bank i Kristiansand

Nordea i Kristiansand

Sparebanken Møre

Sparebanken Midt-Norge (i Trøndelag)

Sparebanken Sør i Arendal

Foreløpig er det bare i Sparebanken Sør i Kristiansand man med sikkerhet kan si at skimmeren er brukt, og 10 personer er blitt svindlet.

— Vi har en video fra Sparebanken Sør i Arendal som viser at det ikke er montert en skimmer. Men videoen viser at det er de samme tre mennene som var i Kristiansand, som har prøvd seg her i Arendal, sier Ljøstad.

Den videoen er nå overlatt til politiet. Samtlige kunder som har brukt kortet sitt i Arendal den dagen svindlerne var der, og det var lørdag, dagen etter svindelen i Kristiansand, er kontaktet og har fått kortene sine sperret, opplyser Ljøstad.