KRISTIANSAND: — Vi greier det ikke før. Til høsten håper vi å få på plass 15 brakkeleiligheter nederst ved Prestebekken på Lund, sier fungerende rådmann Elisabeth Engemyr i Kristiansand kommune.I vår lovet både ordfører Jan Oddvar Skisland og varaordfører Bjarne Ugland strakstiltak. De mente det var uverdig at kommunen hadde så mange som opptil 50 bostedsløse. I vår mistet mange boligtilbudet sitt fordi kommunens leieavtaler med Hamresanden og andre campingplasser gikk ut. Turistanleggene trengte hyttene sine til turistene. 25 leiligheter

— Selv om vi ikke har fått opp brakkene som vi håpet, så har vi ordnet husrom for alle i sommer. Ingen trenger å bo i telt, hvis de ikke vil, da, sier Engemyr. De som trengte husrom er i sommer innlosjert i kommunale leiligheter, hos familie, venner og så videre.Samlet trengs det 25 leiligheter. Da er behovet dekket, mener kommunen. Bedre oppfølgingstjeneste i bydelene har redusert antallet personer som ikke mestrer å holde eget hjem.To tomter er aktuelle:Et brakkeanlegg med 15 leiligheter kan stå ferdig ved Prestebekken allerede til høsten.Ti småleiligheter ved Myrbakken i Hannevika håper Engemyr å få på plass innen neste sommer. Budsjettvinnere?

— Men den saken er mer kinkig. Protester fra naboer gjorde at politikerne vil ha saken på full offentlig høring. Vi sender den ut over ferien. Det kan bli rabalder, men vi håper å ha anlegget klart neste vår, sier Engemyr.Går det som Engemyr vil, kan bostedsløse faktisk bli Kristiansands budsjettvinnere når kampen om de kommunale kronene for neste år skal avgjøres utover mot jul.- Boliger alene er ikke nok. Vi må også ha bemanning, for dette er mennesker som trenger å lære å bo. Derfor håper vi å få flertall for å bruke 4,5 millioner kroner årlig på å drifte hyblene vi skal bygge, sier hun.Kommunen vurderer også å leie hybler i Backpackers hotell ved Jernbanestasjonen, men i følge Engemyr er sannsynligheten liten for at dette blir nødvedig.