fvn.no-tipser Foto: fvn.no-tipser

FLEKKEFJORD: — I morgen blir det et litt mindre søk, og vi vil da lete mer i sjøen, sier operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt til fvn.no .

Han frykter at mannen kan ha falt i sjøen. Halvannet døgn etter at 47-åringen ble meldt savnet har letemannskapene fortsatt ikke sett spor etter mannen.

— Dykkere og en miniubåt skal søke i morgen, sier Enoksen, som medgir at håpet om å finne mannen i live blir stadig mindre.

100 personer med i søket

Onsdag formiddag deltok hele 100 letemannskaper i søket etter mannen på Anabeløy.

— Det er nå satt inn 100 letemannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret og frivillige fra lokalbefolkningen som bistår politiet i letingen, sa operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt onsdag formiddag.

— Det søkes med manngard, politihund og redningshund, samt , miniubåt, tre dykkere og tre båter for søk langs land. Vi har ingen øvrige spor å gå etter, søksområdet er fortsatt hele øya, sier Steinsland.

Søkte hele natta Det var folk i aksjon også i hele natt. En redningsdykker søkte i sjøen like ved savnedes bopel i går kveld, men måtte til slutt gi opp søket. Da det ble lyst i dag tidlig, ble aksjonen trappet opp igjen.

Omtrent 30 personer hadde da søkt etter mannen siden kona hans meldte fra til politiet tirsdag formiddag. Da hun stod opp ved 07.30-tiden, hadde mannen forlatt huset deres på øya Andabeløy i Flekkefjord, og heller ikke gitt livstegn fra seg.

Trapper ned

Et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen var med i søket ved middagstider tirsdag, men vendte tilbake til Sola da det ble mørkt. Politiet sendte tre politipatruljer med hunder til stedet. Røde Kors' hjelpekorps ble også kalt ut, det samme ble noen frivillige, mannskaper fra Sivilforsvaret, et fartøy fra Kystvakten, samt en brannbåt.

— Vi har sjekket bebyggelsen på øya, men har ikke funnet noen spor som kan hjelpe oss, sa operasjonsleder Jon Kvitne tirsdag.

Ulendt terreng

— Vi har ikke gitt opp å finne vedkommende, men i og med at det ble mørkt er ikke øya finsøkt. Det må gjøres når det blir lyst. Det er for risikabelt for letemannskapene å søke i terrenget i mørket, sa Kvitne sent tirsdag.

Tre hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder vil delta i søket fra onsdag morgen. Det er foreløpig kun Andabeløy-området som blir undersøkt, og det har ifølge Kvitne ennå ikke vært aktuelt å utvide søket.

Politiet hadde tirsdag kveld fremdeles ikke fått kontakt med noen som kan ha sett 47-åringen forlate bopelen.

— Vi er redd noe har tilstøtt ham. Ingen vet hvor han er gått, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen.