KRISTIANSAND: Det sier Frps bystyrerepresentant Ulrik Kalvø til Fædrelandsvennen.

Kalvø mener at Frp kan bli isolert i lang tid fremover på grunn av Storbukås.

Under budsjettdebatten i går tordnet Stian Storbukås mot Høyre, som han mener er blitt et sosialdemokratisk parti som går fra løftene om å satse på skole og å redusere eiendomsskatten. Han raste også mot KrF, som han mener ikke respekterer demokratiet når de ikke vil snakke med Frp.

Tre grunner. Høyres Tore Austad svarte:

— Vi forholder oss til partier som opptrer på en ryddig og stabil måte. Det er tre grunner til at vi ikke kunne inngå budsjettforlik med Frp. 1: Det var umulig å samordne budsjettforslagene. 2: Vi ville aldri fått flertall. 3: En grunn til som jeg ikke vil nevne, men den kan gjerne Storbukås fabulere over i stille stunder.

Storbukås sier til Fædrelandsvennen at den tredje grunnen neppe har med hans person å gjøre, fordi han alltid fokuserer på politikk.

Men Ulrik Kalvø mener Austad på en høflig måte satte fingeren på selve hovedproblemet.

— Storbukås måte å behandle mennesker på, er uspiselig. Dette ser jo de andre partiene. Hele hans personlighet og lederstil skremmer dem - og meg, sier Kalvø, som har bakgrunn som administrasjonssjef og personalsjef i Aker Kværner.

— Er dette riktig, Austad?

— Jeg nøyer meg med det jeg har sagt. Det er vel ikke så vanskelig å tolke, sier Austad.

Kalvø viser til at kommunerevisjonen gransker om Storbukås urettmessig hindret Ida Elise Thrane i å møte som folkevalgt i bystyret.

— Veldig alvorlig. Og det er skremmende at ikke partiet sentralt ser det, men tvert i mot holder sin hånd over Storbukås, sier Kalvø, som sier han vurderer å melde seg ut av Frp - før han blir utmeldt.

SV kritiserte. Ellers ble budsjettdebatten preget av misnøye i Frp og SV over å bli holdt utenfor. Harald Hageland i SV beskyldte KrF for å stille krav som de visste SV ikke kunne fire på - for å tvinge fram storkoalisjon av Ap, Høyre og KrF.

  • Anne Ma Timenes er den store vinneren, sa han, og mente taperne var barnefamiliene som må betale kostpenger i barnehage og SFO-økning på 350 kr.

Ap, KrF og Høyres representanter fremholdt reduksjon av skolekutt, støtte til Kristent Interkulturelt Arbeid og det store heltidsprosjektet som vinnersaker i fellesforslaget.

FAKTA

Kommunebudsjettet

Kristiansands budsjett er på nesten 3,5 milliarder kroner neste år.

Viktigste nye tiltak neste år er: Fullfinansiering av Kilden teater- og konserthus og avvikling av deltidsstillinger i omsorgssektoren.