KRISTIANSAND: – Sentralstyret skal ikke realitetsbehandle eksklusjonene, kun ta stilling til om Vest-Agder Frp hadde hjemmel for å fatte disse vedtakene, sier Frps generalsekretær Geir A. Mo til NTB.

Han vil ikke gjøre noen vurderinger av eksklusjonsvedtakene som fylkespartiet har fattet.

De tre lokalpolitikerne ble «aktivt utmeldt», skriver Aftenposten. Dette er, ifølge avisen, en form for hurtig-eksklusjon som bare finnes i Frp.

Bystyremedlem i Kristiansand Karina Udnæs har uttalt seg negativt til mediene om førstekandidat Stian Storbukås etter å ha tapt en kampvotering. Hun har blant annet omtalt ham som en «manipulator internt». En annen lokalpolitiker, Ida Elise Thrane, har gått til politiet med påstander om at Storbukås sto bak utdeling av anonyme brev med rasistisk innhold. Begge er ekskludert av Vest-Agder Fremskrittsparti.

Odd Djøseland, bystyremedlem i Farsund, er ekskludert fordi han gikk ut mot ordførerkandidaten som var foreslått av nominasjonskomiteen.

Stavanger Frp satte Trond Birkedal (26) på førsteplass etter kampvotering på nominasjonsmøtet onsdag kveld. Partiveteraner gikk ut i mediene med sterk kritikk av denne nominasjonen, ifølge NRK.